Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Tiffany dă în judecată LVMH pentru anularea achiziției de 16 miliarde dolari

In industria de lux are loc o dispută între Tiffany și LVMH după ce LVMH a decis să anuleze o achiziție de 16 miliarde de dolari a Tiffany & Co.  
shutterstock_603855356

La anularea acestei achiziții, Tifanny a răspuns prin intentarea unui proces din dorința de a păstra tranzacția pe drumul cel bun, informează Bloomberg. Turbulențele care au afectat piața de lux de la răspândirea coronavirusului au dat naștere la speculații conform cărora LVMH va încerca să obțină un preț mai mic pe acordul cu Tiffany.

Bijutierul a declarat că gigantul francez LVMH încearcă să valorifice protestele împotriva brutalității poliției și a pandemiei Covid-19, căutând să plătească un preț mai mic pentru achiziția sa.

Acțiunile Tiffany au scăzut cu aproximativ 10% în tranzacționarea pe piața din SUA, în timp ce LVMH a renunțat la câștiguri pentru a tranzacționa cu 1% mai puțin în Paris. Vânzările nete globale ale Tiffany au scăzut cu 29% în trimestrul încheiat la 31 iulie, deși a apărut o îmbunătățire față de scăderea de 45% raportată în trimestrul precedent.

Acordul dintre Tiffany & Co. și LVMH a fost încheiat în noiembrie 2019. Acest acord a întâmpinat probleme în perioada de izolare din timpul pandemiei de coronavirus când s-au închis toate magazinele din întreaga lume și au fost impuse restricții de călătorie, afectând astfel cererea pentru produse de lux.

Pentru Bernard Arnault, președinte al LVMH, acordul cu Tiffany era un mod de a-și consolida prezența în SUA. Dacă s-ar retrage din acest acord, ar fi un mare eșec pentru Arnault, care și-a construit imperiul printr-un șir de achiziții, adunând un conglomerat ce le include pe toate, de la moda Dior la Dom Perignon Champagne.

Tiffany i-a oferit o ocazie rară de a câștiga un brand major pe piața de bijuterii, care rămâne în mare parte împărțită în rândul producătorilor artizanali, în timp ce alte nume globale, printre care și Cartier a lui Richemont, sunt deja deținute de concurenți.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii