Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Tibor Becze – 500 Miliardari Ediția 2011

Tibor Becze.jpg
Nume: Tibor Becze Avere: 10-11 milioane de euro Varsta: 44 de ani Resedinta: Harghita Domeniu/Companie: Distribuție băuturi alcoolice, HoReCa 

Cunoscut mai degrabă pentru calitatea sa de sponsor şi membru în Consiliul de Administraţie al echipei de hochei Sport Club Miercurea-Ciuc, Becze şi-a strâns averea din distribuţia de băuturi alcoolice. El deţine jumătate din firma Amigo & Intercost (prin compania Amigo SRL, al cărui unic acţionar este), care asigură distribuţia în judeţele Braşov, Covasna şi Harghita.

Pentru Becze, ultimii ani au însemnat o luptă continuă pentru creşterea sau menţinerea volumelor de vânzări. „Profitul e mai mic anul acesta pentru că apelăm mai des la promoţii şi discounturi. Ne ajută să creştem volumul vânzărilor“, spune Becze. Într-o piaţă care lucrează prin definiţie cu marje de profit mici, de 2-4%, volumele devin decisive. Astfel, lupta din segmentul de distribuţie a băuturilor alcoolice s-a tradus în aşteptarea ca un jucător concurent să se scufunde, iar tu să-i ocupi felia de piaţă. Becze şi Amigo & Intercost au rezistat mai mult decât alţii, spune Becze, pentru că nu s-au extins nici prea repede şi nici mai mult decât le ajungea plapuma.Iar dacă scăderea generală a economiei, implicit a consumului, este cauza directă a suferinţei distribuitorilor – care în perioada de boom apăreau precum ciupercile după ploaie –, există şi un factor destabilizator indirect. În acest moment, distribuitorii sunt prinşi ca într-o menghină între cele două categorii de parteneri de care depind: producătorii şi retailerii. Iar producătorii renunţă tot mai des la intermediari, şi aleg să distribuie chiar ei către clienţi.

Într-un astfel de mediu, Becze, care a rezistat destul de bine faţă de alţi concurenţi, spune că a obosit. Se gândeşte acum să investească într-o afacere de familie care să fie mai uşor de manageriat şi care să-i ofere mai mult timp pentru marea lui pasiune: hocheiul. În tinereţe a câştigat trei titluri naţionale la patinaj viteză, şi mare parte din existenţa sa este legată de patinoar. Acesta este şi motivul pentru care ajută echipa oraşului său, Miercurea-Ciuc. Acum crede că un hotel ar fi cea mai bună alegere pentru o afacere de familie, cu recuperarea investiţiei pe termen lung, dar cu un stil de management mai curat, care să-i lase mai multă libertate. Deocamdată însă, e prea devreme pentru planuri concrete. Familia mai are investiţii în două blocuri de locuinţe, în restaurante şi catering.

Vezi care era averea lui Tibor Becze în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii