Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Tiberiu Zigu

Avere: 14-15 milioane de euro  Vârstă: 46 de ani Reşedinţă: Bucureşti Domenii: Distribuţie farmaceutică       

Tiberiu Zigu are o participaţie de 20% la distribuitorul de produse farmaceutice Relad, unul dintre principalii jucători pe segmentul farmaciilor şi al spitalelor. Ceilalţi doi acţionari sunt Adrian Roncea, cu o participaţie de 40% şi Laurenţiu Stratulat, tot cu 40%. Pachetele ultimilor doi sunt deţinute prin intermediul unor off-shore-uri înregistrate în Insulele Virgine.

Activitatea Relad presupune activităţi de import şi distribuţie de medicamente realizate prin intermediul Relad International şi Relad Pharma. În 2009, Relad International a avut o cifră de afaceri de 206,7 milioane de euro, faţă de 200 milioane de euro în 2008, în timp ce Relad International Pharma a raportat o scădere de la 202 milioane de euro în 2008 la 168 milioane de euro.

Relad aprovizionează circa 3.500 de farmacii şi peste 450 de spitale, potrivit datelor de pe siteul Relad. Firma Relad are circa 800 de salariaţi în cele 15 subsidiare locale. Acţionarul majoritar al Relad Pharma este Relad International (99,7% din titluri), în timp ce acţionarii Relad sunt West Management International (40%), Expert Finance International (40%) şi Zigu Manu Tiberius (20%), conform datelor comunicate oficial. Cei trei acţionari mai deţin şi reţeaua de farmacii City Farma, controlată de Hermes Pharma. Lanţul include peste 100 de farmacii în toate judeţele ţării.

Pe lista furnizorilor externi ai Relad se numără lideri mondiali în producţie, cercetare şi inovare cum ar fi Hoffmann La Roche, GlaxoSmithKline, Pfizer, Sanofi-Aventis, Schering Plough Eli Lilly, Novartis, Merck Sharp&Dohme, iar dintre cei locali – Antibiotice sau Sicomed. Relad are un depozit central în Bucureşti, cu o capacitate de 7.000 de metri cubi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii