Cautare
, Contributor

Forbes.com

500 miliardari |
|

Tiberiu Urdăreanu

Tiberiu Urdareanu.jpg
Avere: 48-50 milioane de euro Vârsta: 57 de ani Reşedinţa: Bucureşti Domeniul: Sisteme de securitate, instalaţii, construcţii

Anul 2009 a reprezentat pentru UTI primul an de criză economică reală, care s-a tradus prin diminuarea cifrei de afaceri cu 25%, până la 120 milioane de euro. „Scăderea a fost determinată în primul rând de faptul că unii clienţi au renunţat la planurile de dezvoltare anunţate, mai ales în domeniile construcţiilor şi IT“, a declarat Lucia Urdăreanu, director de comunicare în cadrul grupului şi totodată soţia omului de afaceri.

Cu toate acestea, reducerile de personal şi ajustarea costurilor la nivelul veniturilor a permis companiilor deţinute de Urdăreanu să crească nivelul profitabilităţii la 13,1%. Astfel, anul 2010 a început sub auspicii favorabile, UTI înregistrând în primele şase luni ale anului venituri de 68 milioane de euro. Cele mai dinamice firme sunt UTI Systems, UTI Defense and Security Engineering şi UTI Facility Management.

Companiile menţionate au avut în derulare proiecte importante care s-au regăsit în creşterea cifrei de afaceri şi a profitului faţă de 2008. Evoluţia bună a com­paniilor din UTI Grup se datorează investi­ţi­ilor de trei milioane de euro în dezvoltare şi mai ales celor 15 milioane de euro investite în proiecte noi, de tip parteneriat public-privat. „În momentul de faţă, UTI are în derula­re 161 de contracte, în valoare de 233 milioa­ne de euro“, a adăugat Lucia Urdăreanu. Pen­tru 2010, Urdăreanu îşi propune consolida­rea în zona IT, a sistemelor de securitate, instalaţii şi construcţii, şi speră să crească co­ta de piaţă pentru afacerile din facility management.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii