Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Tiberiu Bica Postelnicu

Avere: 10- 11 milioane de euro Vârstă: 58 de ani Reşedinţă: Bucureşti Domenii: Auto şi imobiliare         

Tiberiu Bica Postelnicu este nepotul fostului ministru de interne Tudor Postelnicu. El este cunoscut pentru tranzacţia din 2005 prin care a vândut peste 10% din acţiunile societăţii de asigurare Asirom fondului american de investiţii QVT Fund. Suma încasată atunci de Postelnicu pentru pachetul vândut a fost de aproximativ 9,5 milioane de euro. În acest business, el a fost asociat cu Ioan Niculae. Postelnicu a fost implicat şi este în continuare în afaceri importante.

El a deţinut, prin intermediul firmei Total Distribution Group SRL, activitatea de distribuţie a ţigărilor produse de Societatea Naţională a Tutunului Românesc, iar în prezent are afaceri în distribuţia de băuturi alcoolice și în domeniul auto. Omul de afaceri are acţiuni în grupul de firme IATSA, societate desprinsă din Dacia Piteşti. Pe numele său figurează 32 de societăţi înscrise la Registrul Comerţului, iar prin intermediul grupului IATSA, Postelnicu mai controlează alte 15 firme. Omul de afaceri este partener de afaceri şi cu fostul ministru al economiei, Adriean Videanu.

Împreună cu acesta, cu proprietarul companiei de construcţii Bog’art, Raul Doicescu, precum şi cu Gheorghe Gabriel şi Sida Ionescu, Postelnicu este acţionar în firma Equity Invest. Exceptându-l pe Gabriel Gheorghe, care controlează 4% din acţiunile firmei, ceilalţi patru deţin fiecare câte 24%.

Firma de consultanţă, care în 2008 a închis mai multe sucursale din ţară, nu a avut rezultate bune nici în 2009. Anul trecut, cifra de afaceri a firmei în care proprietarul IATSA este asociat cu fostul ministru al economiei a fost mai mică de 100.000 de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii