Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Thomas Cook a fost relansată ca o companie de turism online de către proprietarul chinez

Thomas Cook a relansată miercuri, 16 septembrie, ca o companie de turism online care va vinde inițial vacanțe către destinații de pe lista coridorului de călătorie sigur al guvernului britanic, relatează Bloomberg.  
 aboneaza-te
Thomas Cook

Compania britanică Thomas Cook a fost înființată în 2007 prin fuziunea Thomas Cook AG (însuși succesorul lui Thomas Cook & Son) și MyTravel Group. Aceasta avea două domenii de activitate: operator de turism și companie aeriană. La 23 septembrie 2019, Thomas Cook Group și toate entitățile britanice au intrat în faliment, iar compania a fost cumpărată de grupul chinez Fosun pentru 11 milioane de lire sterline (14 milioane de dolari).

Acum Thomas Cook are un nou site web prin care clienții își pot proiecta călătoriile cu suplimente, oferind inclusiv închirieri auto și asigurări de călătorie.

Prăbușirea companiei Thomas Cook 

Thomas Cook a fost listată atât la bursa din Londra, cât și la cea din Frankfurt, însă după prăbușirea de anul trecut a lăsat 21.000 de angajați  în toată lumea fără un loc de muncă, dintre care 9.000 erau din Marea Britanie. Mai mult decât atât, 600.000 de clienți au rămas blocați în străinătate.

Acum compania folosește o strategie pentru a câștiga încrederea clienților, astfel încât va încasa banii doar după ce turiștii se vor întoarce din vacanță, a declarat Alan French, directorul executiv din Regatul Unit.

Fosun, deținut de miliardarul chinez Guo Guangchang, a achiziționat marca Thomas Cook și activele online în noiembrie anul trecut. Celelalte active ale grupului, cu sediul în Shanghai, includ Club Med SAS și clubul de fotbal englez din Premier League Wolverhampton Wanderers. Fosun operează diverse afaceri în cadrul unităților listate Fosun Tourism Group, Fosun International Ltd. și Shanghai Fosun Pharmaceutical Group Co.

„Lansăm acum fiind conștienți de provocările pe termen scurt din pandemie. Dar noi și susținătorii Fosun avem o perspectivă pe termen lung”, a mai spus Alan French. 

Thomas Cook & Son, inițial numită pur și simplu Thomas Cook, a fost o companie înființată de Thomas Cook, un dulgher britanic, în 1841.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii