Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Travel |
|

Thailanda vrea să deschidă granițele pentru turiștii care vin cu avioane private

Thailanda vrea să relanseze turismul și să deschidă granițele pentru străinii care vor să cheltuie sume importante.
avion privat

În prima etapă de deschidere a granițelor au undă verde străinii care vin pentru afaceri, au investiții majore sau familie în țară. Însă operatorii de avioane private au spus că au mulți potențiali clienți care doresc să vină în Thailanda în condiții de siguranță, alegând aeronavele proprii, scrie Bloomberg.

“Va exista o mulțime de concurență din partea altor țări dependente de turism pentru segmentul ultra-lux”, a spus Somprawin Manprasert, economist șef la Bank of Ayudhya Pcl. Acest lucru însă nu va ajuta micii operatori hotelieri din țară și nici nu este suficient pentru a compensa veniturile totale pierdute.

Guvernul thailandez a aprobat un plan prin care cetățenii din Hong Kong, Singapore, Coreea de Sud și Japonia pot veni în țară, dar trebuie să dovedească că vor oferi beneficii sau vor face investiții economice. Și cei din unele provincii chineze vor primi, de asemenea, autorizație.

De luna viitoare vor fi acceptate mai multe țări, în funcție de situația de risc pe fiecare teritoriu.

Controale stricte la frontieră și măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului au permis Thailandei să aibă puțin peste 3100 de cazuri și 58 de victime.

“Orice risc este din străinătate. Unii thailandezi ne-au cerut să nu deschidem țara și să nu ne asumăm riscuri, dar trebuie să o facem pentru economie“, a spus Chula Sukmanop, directorul general al Autorității Aviației Civile din Thailanda. 

Ministerul Turismului estimează venituri totale din sectorul turismului de aproximativ 40 de miliarde dolari în 2020, în scădere cu 59% față de anul trecut. De asemenea, economia Thailandei se va contracta până la 8,1% în acest an, mai scrie Bloomberg.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii