FacebookTwitterLinkedIn

Cu toate grijile la pachet, vacanța noastră în Thailanda cu copil mic a fost minunată. Am avut parte de tot ceea ce ne doream: liniște, mâncare bună, fructe, ocean, plimbări în natură, relaxare și socializare. În căutarea unei experiențe cât mai autentice, am decis să renunțăm la vizitarea locurilor foarte cunoscute. Am ales să mergem în Khanom, un orășel de coastă, situat în Golful Thailandei.

Ne-am organizat vacanța pe cont propriu și nu am apelat la serviciile unei agenții de turism. Am citit despre Thailanda pe câteva bloguri de family travel, am citit review-uri la cazări, am căutat bilete de avion. Am organizat totul în doar 2 săptămâni, cu câteva ore zilnice investite în planificare și documentare.

Cu siguranță veți găsi o soluție decentă, oricare ar fi bugetul de călătorie. Locurile turistice și resorturile de pe plajă sunt în general mai scumpe, în timp ce insulele sau localitățile mai puțin frecventate rămân încă ieftine. Spre exemplu, în Khanom, locul ales de noi pentru vacanță, cazarea în bungalow, direct pe plajă, cu aer condiționat, ne-a costat 22 de euro/zi. Resortul era deținut de o doamnă thailandeză, așadar ne-am bucurat că am putut susține economia locală. Majoritatea turiștilor care vin în vacanță în Khanom sunt thailandezi, ceea ce înseamnă că am putut interacționa și noi cu locuitorii acestei țări. Cu ajutorul google translate. A fost amuzant.

Cum sunt thailandezii

În general, thailandezii sunt oameni prietenoși și zâmbitori, foarte afectuoși cu copiii. În restaurante se întâmplă uneori ca personalul să vină să se joace cu copiii, astfel încât părinții să poată mânca liniștiți. Nouă nu ni s-a întâmplat, în schimb am primit multe zâmbete și am fost întâmpinați cu prietenie, oriunde am fost cu Noria.

În zonele turistice, dincolo de zâmbete, nu uitați că oamenii sunt puși pe făcut bani, iar dacă vor avea ocazia, vor încerca să iasă ei cât mai bine, ceea ce este, de fapt, de înțeles, pentru că astfel supraviețuiesc. Învățați să negociați anumite lucruri (ex: transport cu barca, cu taxiul, excursii, masaje etc). Dar nu e cazul să negociați până în pânzele albe, oriunde, în orice context, doar de dragul negocierii. Spre exemplu, dacă vizitați un sat în care trăiesc diverși artizani locali, încercați să conștientizați că ei se susțin din lucrurile pe care le vând!

Când e cel mai bine să vizitezi Thailanda

Perioada cea mai aglomerată din punct de vedere turistic este din noiembrie până în februarie (dry season), cu punctul culminant în decembrie și ianuarie. Atunci sunt și cele mai mari prețuri, în special la cazare. Cu toate acestea, în Thailanda puteți merge, de fapt, oricând. Sezonul ploios (martie-octombrie) nu înseamnă că plouă nonstop, ci (aproape) zilnic, în anumite perioade ale zilei. Sunt și avantaje dacă alegeți să mergeți în sezonul ploios, cum ar fi prețurile considerabil mai mici la cazare și alte servicii sau numărul redus de turiști.

Despre plaje, mâncare și sănătate în Thailanda

Plajele din Marea Andaman sunt cele mai populare. Un aspect de care trebuie să țineți cont este faptul că au flux și reflux mare, ceea ce înseamnă că la un moment dat apa se retrage considerabil și ai mult de mers ca să ajungi la ea. Atunci când călătoriți cu un copil mic, acest lucru nu reprezintă un avantaj. Plajele cu reflux mai mic sunt de obicei în Golful Thailandei, unde apa nu are azuriul acela ca în Marea Andaman, dar este curată și caldă. Plajele din locurile ultracunoscute pot fi înțesate de turiști și bărci trase la mal. Paradisul tropical îl găsiți mai degrabă în locurile mai puțin turistice.

Mâncarea este bună și variată. Pentru copii găsiți tot felul de supe, tăieței, pește pe grătar, fierturi de orez cu carne sau fructe de mare, fructe din belșug. În locurile turistice există destule restaurante cu mâncare occidentală sau magazine cu hrană naturistă. Apa nu este recomandat să o consumați de la robinet. Noi în general am evitat și salatele, din cauza faptului că legumele sunt spălate cu apă de la robinet. Nu vă feriți de piețele de noapte, acolo găsiți mâncare autentică, ieftină și proaspătă!

În ceea ce privește sănătatea, Thailanda nu este o țară înapoiată din punct de vedere al sistemului sanitar, dimpotrivă. Cel mai important lucru, din acest punct de vedere, este să aveți o asigurare de sănătate bună, care să vă garanteze 100% decontarea cheltuielilor în clinicile private. În rest, feriți-vă de țânțari, la tot pasul!

Sfatul nostru este să evitați marile orașe, să petreceți cât mai mult timp în natură, să găsiți curajul de a merge în zonele mai puțin turistice. Nu uitați să ne urmăriți pe www.kindertrips.com!