Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Industrie |
|

Tetra Pak și Stora Enso, investiții în valoare de 29 milioane de euro în reciclare

Tetra Pak, unul dintre jucătorii cunoscuți la nivel mondial de pe piața de soluții de procesare și ambalare a produselor alimentare, a încheiat un parteneriat cu Stora Enso, compania ce livrează materiale pentru ambalaje obținute din surse regenerabile. Scopul parteneriatului este acela de a tripla capacitatea de reciclare a ambalajelor din carton pentru băuturi în Polonia.
Moving,Conveyor,Transporter,On,Modern,Waste,Recycling,Processing,Plant.,Separate

Potrivit reprezentanților celor două companii, linia va tripla capacitatea anuală de reciclare a deșeurilor de ambalaje din carton pentru băuturi din Polonia de la 25.000 de tone la 75.000 de tone.

Astfel, vor putea fi reciclate toate cutiile uzate de băuturi vândute la nivel național, precum și cele provenite din țările învecinate, cum ar fi Ungaria, Slovacia și Republica Cehă.

Investiția totală se ridică la 29,1 milioane de euro. Stora Enso va investi 17 milioane euro într-o nouă linie de reciclare ce va extrage fibrele de carton, în timp ce Tetra Pak, împreună cu Plastigram, va investi în total 12,1 milioane euro pentru a construi o linie suplimentară.

„Suntem în căutare de oportunități în întregul lanț valoric al reciclării pentru a îmbunătăți modalitatea de reciclare a ambalajelor din carton și pentru a dezvolta soluții care permit reciclarea eficientă a tuturor componentelor ambalajelor, inclusiv polimerii și aluminiul. Prin urmare, sunt foarte mândru de această investiție, precum și de parteneriatul solid cu Stora Enso care a făcut posibil acest demers. Acțiunea colectivă este esențială pentru a ne atinge obiectivul suprem – o lume în care toate ambalajele din carton sunt colectate, reciclate și nu devin niciodată deșeuri”, a declarat Charles Brand, președinte Tetra Pak pentru Europa și Asia Centrală.

Potrivit acestuia, investiția își mai propune să contribuie la dezvoltarea unei economii circulare la nivel de țară și va fi, totodată, în deplină concordanță cu Pactul verde european. Ambalajele de carton colectate vor fi gestionate într-o manieră ecologică, iar materialele rezultate din procesul de reciclare vor fi valorificate integral.

„Datorită acestei acțiuni, putem crește gradul de reciclare, un factor esențial în promovarea unei bioeconomii circulare. Suntem încântați să ne unim forțele cu Tetra Pak într-un nou demers important către un viitor complet circular pe care ne propunem să îl realizăm. Mai mult, în contextul evoluției continue a sistemelor de colectare europene, proiectul are potențialul de a mări capacitatea pentru a face față viitoarelor volume în creștere”, a subliniat la rândul său, Hannu Kasurinen, Vicepreședinte Executiv al Diviziei de materiale de ambalare din cadrul Stora Enso.

Tetra Pak este recunoscut, la nivel mondial, ca fiind un mare jucător pe piața de soluții de procesare și ambalare a produselor alimentare. În strânsă colaborare cu clienţii şi furnizorii, compania oferă produse în peste 160 de ţări.
 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii