Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Teste COVID-19 – O necesitate sau o industrie?

În urma pandemiei de coronavirus, în România s-a lansat o nouă industrie pe piața serviciilor medicale, și anume cea a testelor COVID-19.
Test Covid-19 shutterstock_1692370762

În urma pandemiei de coronavirus, în România s-a lansat o nouă industrie pe piața serviciilor medicale, și anume cea a testelor COVID-19, informează Mediafax. Aceste teste reprezintă un plan la nivelul guvernului, fiind obligatorii pentru anumite categorii de persoane.

Începând cu 15 mai, de când Guvernul a anunțat începerea stării de alertă, s-au efectuat 192.000 de teste COVID-19 în România. Românii au făcut aceste teste atât în instituțiile private, cât și în spitalele de stat.

Din 23 iulie și până în prezent, având în vedere că un test COVID-19 costă 300 lei, românii au plătit 57,7 milioane lei (12 milioane de euro).

Majoritatea testelor au fost făcute de persoanele care au dorit să plece în vacanță în străinătate, dar și de către autoritățile care au dorit să estimeze numărul de persoane infectate. Vacanțele în Grecia au crescut procentul celor care fac testul COVID-19 la cerere până la 12%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii