Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Test ultrarapid COVID: Afli rezultatul în 2 minute și plătești 2 euro

Două companii tehnologice finlandeze au creat un test ultrarapid pentru detectarea coronavirusului, similar alcoolmetrelor. Astfel, se poate afla în 2 minute dacă o persoană este infectată cu COVID-19, iar prețul este de 2 euro.
 aboneaza-te
test finlandez

Dispozitivul detectează coronavirusul în aerul expirat și a fost dezvoltat de Forum Virium Helsinki, o companie publică de inovaţie tehnologică, în colaborare cu compania Deep Sensing Algorithms, responsabilă cu analizarea nivelului de fiabilitate a diagnosticului utilizând inteligenţă artificială (IA), transmite Agerpres care citează EFE.

Potrivit Forum Virium, testele de fiabilitate ale noului test vor începe în Helsinki şi Kazahstan, iar ulterior vor fi extinse în Olanda şi SUA.

“Dacă este eficient, acest dispozitiv poate deveni testul pentru coronavirus cel mai rapid şi mai ieftin din lume”, notează compania într-un comunicat.

Pentru a efectua testul, pacientul trebuie să sufle între două şi patru ori timp de 30 de secunde în dispozitiv, ai cărui nanosenzori detectează şi măsoară compuşii organici volatili (COV) – biomarkeri generaţi de metabolismul uman – în aerul expirat.

După primirea mostrei, dispozitivul trimite datele unui server unde algoritmul bazat pe AI le analizează şi stabileşte diagnosticul în doar 2 minute.

Nivelul de fiabilitate al testului depinde de capacitatea algoritmului de a identifica în aerul expirat biomarcatorii specifici asociaţi infecţiei COVID-19.

Cele două companii intenţionează să înceapă cât mai curând producţia dispozitivului şi să-l lanseze pe piaţă începând din luna august, mai scrie Agerpres.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii