FacebookTwitterLinkedIn

Nissan Juke este acea mașină neconvențională de clasă mică pe care fie o iubești din prima clipă în care o vezi fie nu o vei suporta niciodată. Ba chiar am cunoscut oameni care au ajuns să urască felul în care arată mașina asta. Dar acum, aici, nu vom vorbi despre ei. Vom vorbi despre Juke ca mașină devenită adorată peste noapte, atât de adorată încât a meritat să fie primul model de serie Nissan ce este modificat de Nismo. Nismo este divizia sport a lui Nissan și vom auzi acest nume din ce în ce mai des pentru că Juke Nismo este doar începutul unei noi ere a mașinilor sport Nissan. După el vor urma 370Z – pe care îl voi conduce pentru ForbesCars în vara avestui an și vârful de gamă GT-R. Până ce acestea două vor începe să poarte numele Nismo, Juke este un bun început chiar dacă divizia sport nu și-a pus amprenta pe el decât la nivel de detalii.

Galerie foto test Nissan Juke Nismo.

Echipat complet, un Juke Nismo echipat cu transmisie manuală are în România un preț de 25.840 euro cu TVA. Abia mult mai sus în preț, la 29.040 euro cu TVA este disponibilă versiunea echipată cu transmisia automată cu variație continuă M-CVT. Deși sunt un mare adept al transmisiilor automate în cazul de față vă recomand versiunea manuală. Cutia CVT, chiar dacă poate simula șapte trepte de viteză pe care să le schimbi singur din padele sau schimbător, este lentă, cu treptele etajate lung și deci enervantă.

Nismo este acum versiunea de top a gamei Juke dar puterea sa nu a fost crescută decât cu 10 CP peste modelul turbo standard de 190 CP.  Altfel, suspensiile au fost ușor modificate iar evacuarea ar trebui să sune mai puternic. În realitate, ținuta de drum este foarte apropiată cu cea a modelului de 190 CP iar sunetul evacuării nu este atât de sportiv precum te-ai aștepta. Altceva are foarte special această versiune. Pentru aproape 26.000 de euro nu mai poți să-ți cumperi un SUV de clasă mică sau crossover care să arate ATÂT de bine. Acest lucru se datoarează elementelor de design Nismo, cu adevărat speciale și unice. Acest lucru este valabil și pentru interior unde scaunele, instrumentarul de bord și volanul sunt mai frumos stilizate ca niciodată.

Dacă ți-a plăcut stilul lui Juke cât de puțin și nu ai o problemă cu un consum mediu ridicat (în jur de 12 litri pentru 100 km parcurși) după ce vei vedea un Nismo o vei lua razna și vei ajunge să intri în categoria celor care adoră mașina asta.

Fast facts: Nismo 1.6 DIG-T. Motor: 1.618 cmc, 200 CP,  250 Nm; Cutie: Manuală, șase trepte; Performanțe: 0-100 km/h 7.8 sec, 215 km/h, consum mediu 6.9 l/100 km; Preț de pornire: 25.840 euro cu TVA.