FacebookTwitterLinkedIn

Doar enumerând toate destinațiile bifate în ultima jumătate de an de către Ariana poți compune o hartă miniaturală a lumii: din Camerun, unde a asistat la o ceremonie nupțială, până la cartierul Christiania din Copenhaga, coasta amalfitană din dreptul pitorescului Praiano sau Coasta de Azur, acesta din urmă fiind și locul unde a condus pentru prima oară un Audi A7. A doua ocazie a fost cu ocazia test-drive-ului nostru. ,,Îmi place că este silențioasă”, zâmbește ea. ,,E plăcut s-o conduci”.

De la prima apariție în revista Forbes, în 2009, când în prim-plan se afla – deloc întâmplător! – colecția sa de hărți vechi, Ariana ne-a dovedit că este un personaj plin de surprize: pe lângă propriul cabinet de avocatură, Lăța&Associates, a preluat de la începutul anului trecut o fermă de 1.700 de hectare pe care cultivă grâu, porumb și floarea-soarelui.

Fină, elegantă și cu o aparentă fragilitate (deși este mama unui adolescent de 18 ani care îi pare mai curând un frățior mai mic!), și-a asumat până la capăt statutul de ,,Doamna fermier” și îi place la nebunie.

Clic aici pentru o galerie foto completă cu noul Audi A7

Totul a început dintr-o provocare auto-impusă, amestecată cu pasiune și multă curiozitate: fiind specializată și în management agricol, oferise timp de câțiva ani consultanță unei companii engleze care gestiona mai multe ferme din România,. ,,La un moment dat mi-am pus ambiția să aplic la rândul meu toate sfaturile pe care le oferisem de-a lungul timpului altora”, recunoaște ea. ,,Pentru că îmi place foarte mult și simt că mi se potrivește acest domeniu”.

De mai bine de un an de zile, viața ei se împarte între cabinetul din București și ferma din Târgoviște, ceea ce înseamnă că se află aproape tot timpul în mișcare, în mașină. ,,Fie plec în zori și mă întorc pe la ora trei, fie plec pe la două și mă întorc seara târziu”, explică ea. Are mereu telefonul și laptopul la îndemână și puțini dintre clienții săi bucureșteni bănuiesc măcar că în momentul în care dezbate clauze contractuale de importanță vitală se află în mijlocul unui câmp idilic de floarea-soarelui. ,,Fac cele două activități în paralel și îmi place enorm”, zâmbește ea.

Pentru a se pune și mai tare la încercare, anul acesta a încercat să cultive și 300 de hectare de rapiță, una dintre cele mai pretențioase plante. ,,Investiția pe un hectar e de 400 de euro, iar ca producție poți scoate până la trei tone, care valorează câte 400 de dolari tona”, explică ea, ca o adevărată specialistă (ceea ce și este!). ,,Dar dacă o lovește grindina sau se întâmplă ceva, s-a terminat, pe principiul <totul sau nimic>”. La fel ca atunci când conduci o mașină de viteză, contează să știi să gestionezi riscul, iar Ariana a învățat deja și, cel mai important, îi iese.

În timp ce ne plimbăm prin Băneasa, într-o după-amiază caniculară, îmi povestește entuziasmată cum și-a luat în chirie pe șapte ani o fostă casă boierească, cu coloane albe, străjuită de stejari și brazi și aflată chiar lângă fermă. ,,Am văruit-o și arată minunat”, zâmbește ea. Ca o ,,Tara” din ,,Pe aripile vântului”, dacă Scarlett O’Hara ar fi știut pe-atunci ce înseamnă vraja cailor-putere.

Clic aici pentru o galerie foto completă cu noul Audi A7

Audi A7

Motor V6, capacitate cilindrică: 2,967 cmc, 180 kW – 245 Cp, cuplu 580 Nm, cutie automată S tronic
7 trepte, tracțiune integrală

Consum: mediu: 5,9 L/100 km

Dotări: Audi Drive Select, eleron hayon, tracțiune integrală permanentă quattro®  cu distribuție a cuplului, adaptive air suspension, închidere uși tip „Soft Close“, navigație MMI® plus cu MMI® touch, ornamente interioare extinse din lemn de frasin maro natural, tapițerie din piele Valcona si scaune față ventilate, culoare: Gri Dakota metalizat.

Accelerație: 0-100 km/h: 6,3 s

Viteză maximă: 250 km/h

Preț de Pornire:51.081 euro
Preț Model testat:71.449 euro