Cautare
, Contributor

Auto |
|

Tesla a redus prețul modelului S în SUA și China

Tesla Inc a declarat marți că a redus prețul sedanului său „Long Range” Model S cu 4% în Statele Unite, la câteva zile după ce producătorul de mașini electrice a raportat livrări record trimestriale.
Tesla model S

Astfel, compania a redus prețul cu 3000 de dolari, stabilindu-l la 71.990 dolari în Statele Unite, iar pentru China scăderea aplicată pentru prețul de pornire a fost de 3%, relatează Reuters.

De asemenea, la începutul acestei luni, Tesla a redus prețul de pornire al berlinelor sale Model 3 fabricate în China cu aproximativ 8%, până la 249.900 de yuani (36.805 dolari).

Livrări record în trimestrul trei

Compania va raporta rezultatele trimestrului al treilea pe 21 octombrie. Aceasta a anunțat că a livrat 139.300 de vehicule în trimestrul, un record din toate timpurile, dar în același timp acțiunile au scăzut, deoarece unii analiști s-au îndoit dacă Tesla ar putea atinge obiectivul său ambițios de final de an.

Săptămâna trecută, Elon Musk le-a spus angajaților că Tesla are șansa de a produce jumătate de milion de mașini anul acesta. Acesta este obiectivul pe care compania l-a anunțat în ianuarie și pe care nu l-a revizuit în ciuda pandemiei COVID-19. Dar pentru a-l îndeplini, Tesla este nevoită să crească livrările la aproape 182.000 de unități în ultimul trimestru.

Acțiunile producătorului de mașini electrice au crescut de peste cinci ori în acest an.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii