FacebookTwitterLinkedIn

Producătorul de mașini electrice a livrat 180.570 de vehicule în ultimele trei luni ale anului, eclipsând maximul său istoric anterior de 139.300, realizat în al treilea trimestru din 2020. Astfel, creșterea a fost de 36%, de la 367.500 de livrări în 2019, scrie Bloomberg. 

Tesla a mărit producția de modele în masă pentru a satisface cererea globală în creștere pentru mașinile alimentate cu baterii.

Compania din Palo Alto, California, a declarat sâmbătă că numărul de livrări ar trebui să fie considerat ușor conservator, iar cifrele finale ar putea varia cu până la 0,5% sau mai mult.

2020 a fost un an remarcabil pentru Elon Musk și compania sa, care s-a înscris în Indexul Standard & Poor’s 500 pe 21 decembrie, după ce a înregistrat cinci trimestre consecutive de profit.

Tesla a estimat în ianuarie 2020, înainte de pandemie, că  va „depăși confortabil” vânzările de jumătate de milion de mașini. Ulterior, compania și-a susținut obiectivul, în ciuda opririi temporare a fabricilor sale în primăvară.

Tesla continuă extinderea producției și sâmbătă a anunțat că a început fabricarea Modelui Y în Shanghai. Acum compania este evaluată la 669 miliarde de dolari, fiind lider în industria auto.