Cautare
, Contributor

Auto |
|

Tesla lansează a doua majorare de capital în trei luni

Tesla a dezvăluit marți o majorare de capital de 5 miliarde de dolari, a doua în trei luni, producătorul de mașini electrice bucurându-se de creșteri record ale acțiunilor în acest an.  
tesla

Acțiunile companiei au atins un nou record luni, împingând valoarea de piață a Tesla la peste 600 de miliarde de dolari. Societatea și-a consolidat poziția ca fiind cea mai valoroasă companie auto din lume, în ciuda producției care reprezintă o fracțiune din cea a rivalilor precum Toyota Motor, Volkswagen și General Motors.

Zece bănci majore, inclusiv Goldman Sachs, Citigroup Global Markets și Morgan Stanley, vor efectua vânzarea, potrivit producătorului auto, relatează Reuters.

Cererea de acțiuni Tesla a fost alimentată și mai mult de decizia de luna trecută de a adăuga compania la indicele S&P 500, devenind astfel una dintre cele mai valoroase firme care s-a alăturat vreodată principalului reper al pieței bursiere din SUA.

Unii investitori și analiștii de pe Wall Street cred că acțiunile Tesla se află într-un balon, iar câțiva au avertizat împotriva includerii în S&P 500 la nivelurile actuale.

Creșterea de 670% a acțiunilor Tesla din acest an a sporit, de asemenea, averea netă a lui Elon Musk de la 27 miliarde dolari la 155 miliarde dolari, acesta fiind pe locul doi în clasamentul celor mai bogați oameni din lume.

În septembrie, Tesla a declarat că va strânge 5 miliarde de dolari pentru a-și atenua viitoarele presiuni asupra datoriilor, în timp ce compania încearcă să extindă masiv producția de vehicule existente și să construiască noi fabrici lângă Berlin, Germania și Austin, Texas.

Compania are de asemenea planuri să lanseze noi linii de vehicule, inclusiv un semi-camion numit Tesla Semi și futuristul său Cybertruck.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii