Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Tesla a dat în judecată autoritățile din Alameda pentru că nu poate să-și reia activitatea

Tesla a dat în judecată autoritățile locale din Alameda (California) pentru că nu a primit permisiunea să redeschidă fabrica din orașul Fremont. Producătorul de mașini electrice a făcut presiuni pentru a-și relua activitatea. Directorul executiv, Elon Musk, a amenințat că va muta sediul Tesla în Nevada sau Texas.  
 aboneaza-te
elon musk

Potrivit unei declarații făcute sâmbătă, compania Tesla a spus că poziția autorităților din Alameda (California) nu i-a lăsat altă cale decât cea legală, astfel încât fabrica să-și poată relua activitatea, iar angajații să se întoarcă la muncă.

Compania a declarat că a elaborat un plan minuțios de reluare a producției, care include instruire video online pentru personal, zone de  lucru împărțite, monitorizarea temperaturii, obligativitatea de a purta echipament de protecție și protocoale riguroase de curățare și dezinfectare.

Tesla a mai declarat că a informat autoritățile medicale Alameda, unde se află fabrica Fremont, despre planurile de repornire, dar susține că nu a primit niciun răspuns.

Guvernatorul Californiei a declarat joi că fabricile de pe teritoriul statului au voie să se redeschidă. În schimb, districtul Alameda  a aunțat că rămâne închis până la finalul lunii mai și nu consideră fabrica Tesla un business esențial care trebuie să funcționeze din nou. Oficialitățile din Alameda nu au făcut niciun comentariu referitor la proces, relatează Reuters.

Elon Musk și-a arătat nemulțumirea pe Twitter și a amenințat că părăsește statul California, dacă modul în care este tratat business-ul său nu se schimbă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii