FacebookTwitterLinkedIn
Termocentrala Mintia (județul Hunedoara) nu mai funcționa din luna martie 2021, din lipsa cărbunelui, pentru că cele patru exploatări miniere din Valea Jiului nu puteau produce suficientă huilă, notează Radio România Actualități. Prefectura județului Hunedoara a informat luni că au fost dispuse toate masurile de punere în siguranță a instalațiilor unității.
Printr-o companie externă, începând de ieri urmau să fie angajate proximativ 70 persoane care vor asigura mentenanța întregului sistem și funcționarea agregatelor care nu pot fi oprite. Autoritățile județene au precizat că persoanele angajate, dacă fac parte dintre cei disponibilizați, vor primi atât salariul lunar de la firma care asigură mentenanța cât și plata compensatorie și jumătate din venitul de completare, stabilit potrivit legii.
Complexul Energetic Hunedoara urmează să fie divizat, iar termocentrala Mintia se va desprinde din noua structură.
1.477 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara au încetat preavizul de ieri și vor intra în șomaj, dintre aceștia 662 fiind muncitori angajați la Termocentrala Mintia.
Până la 15 august, toți disponibilizații vor primi plăți compensatorii în valoare de câte 10.000 de euro, și un venit lunar de completare pe lângă ajutorul de șomaj, acordat timp de cel puțin doi ani.