FacebookTwitterLinkedIn

Mai mulţi foşti angajaţi ai Termocentralei Mintia s-au adunat în curtea companiei, în noaptea de luni spre marți, şi au aprins candele și lumânari pentru a marca închiderea definitivă a acesteia.

”Este un asasinat energetic, închiderea unui colos industrial de 1275  megawați putere instalată, singurul mare producător de energie electrică din zona de nord-vest a României, odată cu închiderea acestui obiectiv au fost trimişi acasă 700 de angajaţi. Judeţul Hunedoara se va îmbogăţi astăzi cu 1500 de şomeri pentru că, pe lângă cei 700 de angajaţi disponibilizaţi de la Termocentrala Mintia, mai sunt încă aproximativ 700 disponibilizaţi în Valea Jiului”, a declarat Cristian Iştoc, preşedintele Sindicatului ”Solidaritatea” din judeţul Hunedoara. 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că termocentrala nu ar avea aviz de mediu, acesta fiind motivul pentru care a fost  oprită activitatea. Persoanele care își vor pierde locul de muncă  vor primi plăți compensatorii, șomaj și un venit de completare pentru o perioadă de doi ani, a menționat ministrul.