Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Afaceri |
|

Termene.ro în parteneriat cu Instant Factoring oferă o nouă soluție de finanțare 100% digitală

Antreprenorii și managerii din comunitatea Termene.ro, platforma care oferă informații actualizate în timp real despre firmele din România, își vor putea transforma mult mai rapid facturile pe care le au de încasat în lichidități datorită parteneriatului cu Instant Factoring, primul fintech românesc care oferă servicii de factoring online companiilor mici și mijlocii.
Adrian Dragomir co-fondator Termene.ro (2)

Termenul mediu de plată a facturilor a crescut de la 115 la 120 de zile în România în timpul pandemiei, potrivit analizelor, iar activitatea companiilor mici și mijlocii a fost afectată de lipsa cash-flow-ului în ultimul an.

De asemenea, tot în perioada pandemiei, facturile cu cele mai mari termene de plată sunt ale companiilor care se ocupă de comerțul cu ridicată și cu amănuntul. Pe locurile 2 și 3, se află firmele din domeniul informații și comunicații și industria prelucrătoare.

”Am considerat că, prin intermediul parteneriatului cu Termene.ro, putem să ne atingem mai ușor misiunea de a fi un sprijin, mai ales în această perioadă, pentru IMM-urile aflate în căutarea unor soluții rapide și flexibile de finanțare. Un studiu recent arată că peste 90% dintre firme spun ca nu au suficient capital la dispoziție, iar la finalul anului trecut 58% dintre reprezentanții companiilor din România, susțineau că mai au fonduri disponibile numai pentru 1-2 luni. Facem în acest fel un pas mai aproape de business-urile românești și de nevoile lor esențiale pentru a-și continua activitatea prin forțele proprii și a susține în continuare economia românească”, a spus Cristian Ionescu, CEO Instant Factoring.

Astfel, prin integrarea celor două platforme, clienții Termene.ro vor putea nu doar să afle informații financiare verificate despre orice companie românească, să găsească potențiali parteneri de afaceri sau să se ferească de cei aflați pe lista rău-platnicilor, ci și să aibă acces la o soluție de finanțare alternativă, la doar un click distanță.

”Accesul la finanțare este una dintre prioritățile managerilor șiantreprenorilor care vor sa conducă afaceri predictibile acum, la un an de la debutul pandemiei. Mediul digital, instrumentele de Inteligență Artificială (AI) și accesul la date ne oferă posibilitatea de a fi aproape de companii în timp real. Ne bucurăm să anunțăm un nou proiect cu o firmă inovatoare din domeniul fintech, prin care putem ajuta datorită experienței noastre în business intelligence”, spune Adrian Dragomir, co-fondatorul Termene.ro.

Solicitarea de finanțare se analizează în doar 2 ore, iar compania primește în maximum 24 de ore banii solicitați în cont.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii