Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Terenurile agricole din Câmpia de Vest şi Câmpia Română- cele mai căutate și valoroase

terenuri_agricole.jpg
Terenurile agricole din Câmpia Română și Câmpia de Vest sunt cele mai căutate în acest moment, prețurile practicate ajungând și până la 3.000 de euro, pe hectar. Majoritatea acestora sunt zone cu tradiţie agricolă și sunt apropiate de sursele de apă.

Câmpia de Vest, Câmpia Română şi zona de Sud sunt în acest moment zonele cele mai căutate de către potenţialii cumpărători de terenuri agricole.

Motivul? Majoritatea acestora sunt zone cu tradiţie agricolă și sunt apropiate de sursele de apă, au explicat pentru Forbes România reprezentanți ai companiei de consultanță imobiliară Darian.

Cele mai scumpe terenuri agricole sunt așadar în zona de Vest a țării, unde prețurile pleacă de la 2.500 de euro hectarul şi poate ajunge şi până la 3.000 de euro, hectarul.

În zona de sud a țării, preţurile variază între 2.300 de euro hectarul şi 2.800 de euro, dar pot fi găsite loturi mai mici și la 2.000 de euro-  2.500 de euro, hectarul.

Aceste preţuri fac referire la terenurile comasate, ce au suprafețe cuprinse între 500 și 1.000 de hectare.

Dar cine sunt în acest moment cumpărătorii terenurilor agricole din România? În cazul suprafețelor mici, cei mai interesați pare să fie intermediarii care comasează terenurile, după care le vând mai departe. De loturile mari, de peste 500 de hectare sunt însă interesate societăţile agricole mari ori fondurile de investiții.

Reprezentanții Darian consideră că, pe termen mediu, oferta va creşte, dar preţul de tranzacţionare va stagna.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii