FacebookTwitterLinkedIn

Consiliul de Administrație al Teraplast a încheiat un contract de vânzare-cumpărare de părți sociale cu Dragoș Irimescu, în 21 noiembrie 2017.

Acest contract prevede achiziția unui pachet de 7% din capitalul social al Depaco.

„Prin această achiziție, Teraplast va dobândi controlul unic asupra Depaco. Achiziția pachetului de părți sociale este condiționată de obținerea avizului favorabil din partea Consiliului Concurenței cu privire la dobândirea controlului unic ce va fi exercitat de către Teraplast asupra Depaco“, se mai scrie în anunțul Teraplast.

Teraplast preia încă 10% din Depaco, ajungând la 60% din capital

La mijlocul lunii iunie, Grupul Teraplast a devenit acționarul majoritar al Depaco, ajungând la un total de 60%, odată cu achiziția unui pachet de încă 10% din părțile sociale ale companiei. În martie, Teraplast a preluat 50% din Depaco.

Depaco a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 127 de milioane de lei, EBITDA de 14,36 de milioane de lei și un profit net de 10,31 de milioane de lei. În prezent, procesul de producție din fabrica Depaco se desfășoară pe mai mult de 40 de linii automate: pentru țigla metalică cu diverse profiluri, pentru tabla cutată, pentru sistemul de jgheaburi și burlane, precum și pentru multe alte accesorii.