FacebookTwitterLinkedIn

Valoarea tranzacției este de sub 40 de milioane de lei, reiese dintr-un anunț publicat de Teraplast pe Bursa de Valori București (BVB).

Valoarea achiziției părților sociale de 50% din compania Depaco nu depășește pragul de 10% din cifra de afaceri aferentă ultimelor situații financiare anuale ale Teraplast și se achită atât din surse proprii, cât și din finanțări de la instituții financiare. Achiziția este una strategică pentru Grupul Teraplast, în contextul în care subsidiara TeraSteel este liderul pieței de structuri metalice zincate, iar noile produse ce vor intra în portofoliu vor fi complementare”, se precizează în anunțul Teraplast, grup care rulează o cifră de afaceri anuală de peste 400 de milioane de lei.

Achiziția este condiționata, între altele, de aprobarea tranzacției de către Adunarea Generală a Acționarilor Teraplast și de obținerea avizului favorabil din partea Consiliului Concurenței.

Depaco a fost înființată, în anul 1999, de Dragoș Irimescu care va rămâne un asociat în cadrul companiei, iar operațiunile acesteia vor fi conduse Valeriu Irimescu, ca director general. Compania este al doilea producător de țiglă metalică de pe piața din România, care anul trecut a avut o cifră de afaceri de 130 de milioane de lei, EBITDA de 15,76 milioane de lei și un profit net de 11 milioane de lei. Aceasta are o fabrică la Baicoi, cu mai mult de 40 de linii automate, respectiv pentru țiglă metalică cu diverse profiluri, pentru tablă cutată, pentru sistemul de jgheaburi și burlane și pentru multe alte accesorii. Depaco mai deține 51% din Cortina WTB.

Portofoliul de produse al Teraplast este structurat pe șase linii de business: instalații & amenajări, profile tâmplărie, granule, panouri termoizolante, structuri metalice zincate și tâmplărie termoizolantă. Compania-mama Teraplast este lider de piața pe segmentele de canalizări exterioare și granule, și este al doilea jucător de pe piața de canalizări interioare. Subsidiara TeraSteel este al doilea jucător de pe piața de panouri sandwich și liderul pieței de structuri metalice zincate.