Cautare
, Staff

Plasamente |
|

Teraplast preia încă 10% din Depaco, ajungând la 60% din capital

Grupul Teraplast a devenit acționarul majoritar al Depaco, odată cu achiziția unui pachet de încă 10% din părțile sociale ale companiei.
Teraplast

Teraplast a finalizat săptămâna trecută achiziția a 50% din producătorul de țiglă Depaco, după ce Consiliul Concurenței și-a dat acordul de preluare.

„În urma achiziției, Grupul Teraplast va putea consolida în situațiile financiare atât cifra de afaceri, cât și profitul Depaco. Ne propunem ca anul acesta vânzările Depaco să aibă o contribuție importantă în cifra de afaceri consolidată a Grupului, premisele de creștere fiind, pe de o parte, dezvoltarea pe piața internă, iar, pe de altă parte, intrarea pe piețele externe. În urma intrării în Grupul Teraplast, Depaco vinde deja în Ungaria și Bulgaria”, a spus Mirela Pop, directorul general al Teraplast.

Depaco a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 127 milioane de lei, EBITDA de 14,36 milioane de lei și un profit net de 10,31 milioane de lei. În prezent, procesul de producție din fabrica Depaco se desfășoară pe mai mult de 40 linii automate: pentru țigla metalică cu diverse profiluri, pentru tabla cutată, pentru sistemul de jgheaburi și burlane, precum și pentru multe alte accesorii.

Grupul Teraplast a avut o cifră de afaceri consolidată, în 2016, de 398,78 milioane de lei, EBITDA de 61,34 milioane de lei și un profit net de 39,41 milioane de lei. Pentru acest an, grupul și-a propus o cifră de afaceri consolidată de 434,6 milioane lei și o EBITDA de 63,3 milioane de lei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii