FacebookTwitterLinkedIn

TeraPlast și-a propus o investiție de 6.2 milioane de euro, din care 3.1 milioane de euro ar reprezenta ajutorul de stat pentru investiția în echipamente pentru divizia de mase plastice a grupului. În cadrul proiectului, compania intenționează să dezvolte inovații pe piața granulelor din PVC, TeraPlast urmând să fie primul producător din România de granule fără halogen, rezistente la foc, folosite pentru izolarea cablurilor electrice.

„Considerăm că această schemă de ajutor de stat se pliază mai bine pe dimensiunea companiilor din Grupul TeraPlast. Dorim, de asemenea, să vedem cum se transformă în realitate declarațiile făcute în spațiul public de autorități, cum că această schemă vizează sprijinirea companiilor românești, pentru că până acum au beneficiat de ajutoare de stat cu precădere firmele străine”, a declarat Dorel Goia, Președintele Consiliului de Administrație al Grupului TeraPlast.

De asemenea, TeraPlast, lider pe piața canalizărilor exterioare, urmărește extinderea capacității de producție producție de sisteme de canalizare interioară din polipropilenă, care sunt o alternativă superioară calitativ pentru sistemele din PVC. Tendința din ultima perioadă a fost de creștere a cererii pentru produsele din gama superioară. Deșeurile de polipropilenă rezultate din procesul tehnologic vor fi reciclate și reprocesate, TeraPlast rămânând constant în obiectivul de a furniza soluții eficiente pentru oameni și mediu

Depaco, parte a Grupului TeraPlast, va deschide o nouă unitate de producție, de aproximativ 38.000 de mp, în Băicoi, județul Prahova. Fabrica și liniile noi de producție vor asigura fluxuri optime de logistică și depozitare și o capacitate de producție anuală de peste 10 milioane de metri pătrați de țiglă. Bugetul pentru construcție și creșterea capacității de producție este de 5.2 milioane de euro, din care 1.9 milioane euro ar urma să fie finanțați din ajutor de stat.

În plus, TeraGlass va aplica pentru ajutor de stat cu un proiect de investiții de 3.5 milioane de euro. Obiectivul proiectului este un flux nou de producție de ferestre și uși termopan, complet automatizat, care va contribui, deopotrivă, la creșterea capacității de producție și a productivității muncii. Această investiție vine ca urmare a creșterii cererii pentru produse TeraGlass.

Schema prin care Grupul TeraPlast a solicitat ajutor de stat are ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie și dezvoltare regională. În contextul aprobării finanțării, toate cele 3 proiecte vor fi demarate imediat. Grupul TeraPlast a mai depus în 2017 un proiect în valoare de 13 milioane de euro, fiind prima societate românească ce a solicitat un astfel de sprijin din partea statului. Pentru această investiție, contribuția statului ar fi fost de 6.5 milioane de euro, însă proiectul nu a primit aprobare, astfel încât compania a finanțat prima etapă a proiectului – în valoare de 3.5 milioane de euro – din surse proprii.