Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Teraplast, scădere cu 11% a cifrei de afaceri în primul trimestru din 2017

Scăderea cifrei de afaceri s-a datorat în principal reducerii vânzărilor din domeniul lucrărilor de infrastructură, pe fondul blocajului existent în acest sector.
Teraplast

Grupul Teraplast raportat în primele şase luni ale anului un profit net de 7,89 milioane de lei, în scădere cu 59% faţă de perioada similiară a anului trecut, la o cifră de afaceri de 171,6 milioane de lei faţă de 192,7 milioane de lei în prima jumătate a anului 2016.

Participația de 60% în Depaco și fabrica de panouri sandwich din Serbia, cu o capacitate de producție similară celei a TeraSteel, au fost cumparate în prima parte a acestui an.

În aceste venituri consolidate, Depaco și fabrica de panouri din Serbia nu au o contribuție, investiția în cele două societăți finalizandu-se în iunie 2017.

Scăderea cifrei de afaceri s-a datorat în principal reducerii vânzărilor din domeniul lucrărilor de infrastructură, pe fondul blocajului existent în acest sector.

Mirela Pop, director general Teraplast: “Blocajul din infrastructura continua sa influenteze negativ business-ul Teraplast, iar din informatiile pe care le detinem in acest moment nu vor exista imbunatatiri semnificative in urmatoarea jumatate a anului. Romania a primit, in primele cinci luni din 2017, din fondurile structurale ale UE pentru exercitiul financiar 2014-2020, un milion de euro, ceea ce corespunde unei absorbţii de 0,004% din totalul sumei alocate în exerciţiul financiar curent. Cum principalele autoritati de management prin intermediul carora se fac rambursarile din fonduri UE nu sunt autorizate, Romania nici nu va primi bani in perioada urmatoare. In acest context, pentru  niciunul din cele 43 de proiecte noi de infrastructura de mediu nu s-a trecut in etapa de semnare a contractelor de lucrari, majoritatea fiind cel mult in faza de proiectare. 

Solutia pe care am gasit-o ca sa compensam scaderile din infrastructura este cresterea aportului noilor business-uri achizitionate in prima jumatate a anului. Anticipam ca fabrica de panouri TeraSteel Serbia va aduce anul acesta un plus de aproximativ 4 milioane de euro in cifra de afaceri consolidata, iar Depaco va avea de asemenea o contributie importanta. De aceea, suntem increzatori ca vom reusi sa fim aproape de tintele de vanzari si de profitabilitate propuse pentru acest an.

Strategia Grupului Teraplast de a folosi resursele spre diversificarea activitatilor pe segmente de piata care nu sunt dependente de investitii publice se va dovedi a fi una corecta si va contribui la crearea de valoare pentru actionarii nostri”.

Astfel, dacă în primul semestru al anului trecut Teraplast a realizat vânzări de 43 milioane de lei pe segmentul menţionat, în perioada similară a acestui an compania a realizat vânzări de doar 23 milioane de lei.

Cosmin Patroiu, director general TeraSteel: „TeraSteel si-a consolidat pozitia pe piata din Romania si este prezenta activa pe pietele europene, fiind recunoscuta ca un partener de incredere. In acest context, cresterea prezentei pe pietele din Balcani este o evolutie naturala. Pentru 2018, TeraSteel Romania si Serbia estimeaza o cifra de afaceri de 250 milioane lei”.

 

Valeriu Irimescu, Director General Depaco: „Aceasta evolutie spectaculoasa a Depaco este consecinta unei strategii eficiente de crestere a cotei de piata in Romania si a demararii vanzarilor in sapte tari din Europa. Lansarea de produse noi reprezinta de asemenea o tactica importanta in strategia de dezvoltare a societatii. Ritmul de crestere a activitatii Depaco, peste media pietei, se va pastra in a doua jumatate a anului, cand, suplimentar avantajului competitiv existent, vor fi exploatate sinergiile de aprovizionare si comerciale cu Grupul Teraplast. După această etapă de maturizare, urmează una nouă, în care vrem să îndrăznim mai mult. Sunt recunoscător și nerăbdător pentru ceea ce urmează pentru Wetterbest, un brand puternic ce se impune pe piață prin calitatea superioară, dar și prin unicitate”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii