Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Tequila mexicană, trei recorduri doborâte în 2020

Reprezentanții Consiliului pentru Reglementarea Tequila (CRT) au anunțat că anul trecut, în pofida crizei sanitare și economice provocate de pandemia Covid-19 la nivel mondial, industria tequilei mexicane a doborât trei recorduri: de producție, export și consum de agave.
shutterstock_179071259

„Exportul continuă să fie elementul cheie în dezvoltarea acestei agroindustrii, iar în 2020 a crescut cu două cifre, ajungând la 286 milioane de litri, cu 16,3% mai mult comparativ cu 2019. În plus, categoria 100% din agave a ajuns la nivelul maxim istoric de exporturi, fiind trimisă la nivel mondial o cantitate de 163,1 milioane de litri tequila 100% din agave. În ceea de privește consumul de agave pentru tequila, soiul weber azul a raportat o creștere față de 2019 de 4,8%, ajungând la 1.407.000 tone”, se menționează într-un comunicat de presă al Consiliului pentru Reglementarea Tequila (CRT), informează agenția EFE.

Reprezentanții Consiliului pentru Reglementarea Tequila au recunoscut că 2020 „a fost un an atipic pentru toată lumea și pentru diferitele industrii care susțin economia statelor, însă industria mexicană de tequila, care a fost considerată o industrie esențiala în timpul pandemiei, a avut cifre pozitive”.

Potrivit acestora, principalele destinații pentru băutura mexicană, Statele Unite au continuat să se situeze în fruntea topului principalelor țări importatoare de tequila, cu 254 milioane de litri în 2020, ceea ce reprezintă 88,9% din totalul exporturilor. Pe locurile următoare s-au situat Germania, Spania, Canada și Franța.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii