FacebookTwitterLinkedIn

Interiorul modular
Acasă nu mai este doar o locuință. Din cauza pandemiei și a carantinei, acest spațiu a devenit birou, școală, sală de sport, loc de joacă, restaurant, chiar și hotel sau loc de relaxare. Prin urmare, astăzi avem nevoie de mai multă flexibilitate în proiectarea interioarelor, iar în acest caz, mobilierul modular sau transformabil este cel mai potrivit și ușor de adaptat. Cumva am ajuns să avem și locuințe hibride pentru a crea noi norme adaptate noului stil de viață. Viitorul designului de interior va însemna regândirea nevoilor și adaptarea acestora într-o formă mult mai ergonomică și funcțională.

Interiorul sănătos

Interior sănătos
Pe măsură ce petrecem tot mai mult timp într-un spațiu închis, adică acasă, ținem să păstrăm suprafețele și mediul cât mai curat – aerisim des încăperile în care ne petrecem timpul, igienizăm suprafețele, filtrăm apa. Încă de la începutul pandemiei, oamenii au încercat să curețe și să purifice aerul în toate modurile posibile: cu dispozitive speciale – filtre sau umidificatoare, ceea ce i-a inspirat pe unii producători, cum ar fi IKEA, să lanseze perdele care sunt confecționate dintr-un material special ce are capacitatea de a filtra și purifica aerul.

Un alt antidot la stres, dar și element al sănătății mintale și fizice, îl reprezintă plantele naturale. Abia după ce am fost privați de oportunitatea de a comunica cu natura, de a petrece mai mult timp afară, am ajuns să apreciem cu adevărat frumusețea copacilor, a frunzelor, a florilor, a ierbii etc.  Iar acest lucru ne-a făcut să aducem natura în casele noastre prin adăugarea în decor a plantelor naturale în ghivece sau chiar sub formă de pereți verzi. Deși despre plante se vorbește tot mai mult, pot să vă asigur că, pentru mulți ani de acum înainte, acest element va fi nelipsit în designul interior. Iar designerii vor veni cu cele mai ingenioase idei și soluții care vor fi ușor de adaptat în decorul oricărei locuințe.

Interiorul relaxant

Interior relaxant
Când vorbim despre relaxare nu ne referim doar la estetică, ci și la toate elementele care ne ajută să ne odihnim mai bine, să ne simțim mai bine și mai relaxați. De exemplu, dacă vorbim despre dormitor, eu încă o dată îmi susțin ideea de a elimina tot ceea ce înseamnă tehnologie  din acest spațiu, inclusiv televizorul care, de cele mai multe ori (și mai ales în ultima perioadă), ne încarcă negativ din cauza informațiilor care circulă la știri. Iar dacă sunteți o persoană care adoarme cu televizorul deschis, veți ajunge să fiți și mai stresat. Un alt aspect de care să țineți cont este patul – și anume salteaua, perna și cearșafurile pe care dormiți. Poate a venit momentul să vă creați propria cameră de hotel de 5 stele, cu cea mai confortabilă saltea și multe perne. Să știți că trucul a fost studiat și își merită investiția.

Un interior în care există mereu bună dispoziție
Câteva luni de carantină au fost de ajuns ca să reducă socializarea, moralul și, în general, starea de spirit. În multe cazuri, chiar și munca de acasă a ajuns să fie stresantă deoarece viața profesională s-a contopit cu viața personală, estompând limitele. Toate aceste consecințe ale pandemiei au provocat o nouă nevoie – interiorul ar trebui să reflecte energie pozitivă și bună dispoziție. Cum să faci acest lucru? Să-ți organizezi cât mai bine programul, să-ți separi zonele de lucru și să-ți faci timp pentru hobby-urile tale creative. Îți place să pictezi?
Creează-ți un colț sub formă de atelier de pictură! Îți place să faci yoga, să citești, să dansezi etc. – nu renunța, acum ai mai mult timp pentru pasiunile tale!

Un interior bine organizat și ordonat
A fi acasă non-stop este greu, iar în camerele aglomerate, prăfuite, este de două ori mai dificil. Dezordinea contribuie la depresie. Scapă de lucrurile inutile și creează noi spații de depozitare – sunt două procese care rulează în paralel și se completează reciproc. În viitor, locuințele vor avea spații special destinate depozitării. Iar apartamentele sau casele care au debarale, cămări sau dressinguri vor avea prioritate în domeniul imobiliar, chiar și cele de dimensiuni mici.

Interior wellness

Interior wellness
Pe lângă odihnă și relaxare, bunăstarea noastră generală este cea mai importantă în această perioadă agitată. Oamenii au nevoie de mai mult timp pentru a se îngriji de ei înșiși, atât mental sau emoțional, cât și fizic. Iar acest lucru poate fi văzut în noile nevoi care se reflectă în designul interior: un interes din ce în ce mai mare pentru echipamente sportive și mobilier multifuncțional care integrează dispozitive sportive sau de wellness. În baie, vă puteți crea propriul SPA; se pune accentul pe gadgeturi care vă ajută să urmăriți activitatea fizică, pe aplicații de meditație sau nutriție etc. Iar acest lucru ne-a făcut să devenim mult mai atenți la viața noastră, la ce consumăm și la ce activități practicăm în fiecare zi.