Cautare
, Staff

Design |
|

Tendințe noi pentru amenajarea căminului în sezonul rece

Iarna aceasta se poartă blănurile sau țesăturile din lână, catifeaua, modelele geometrice sau cele florale. O culoare care suscită interesul în acest moment este galben curry, fiindcă creează senzația de spațiu și înnobilează materialele. Piesa de rezistență a sezonului este canapeaua care poate fi accesorizată cu perne și pături lungi.  
Covor din blana artificiala Apolena, 50 x 70 cm, negru_84 lei

Ce ai recomanda pentru o reîmprospătare a casei după sărbători?

Aș recomanda strângerea decorațiunilor de Crăciun odată cu sfârșitul Sărbătorilor, dar păstrarea unei teme ce menține atmosfera de iarnă. Cum zilele sunt scurte și se întunecă devreme, luminile din casă, cum ar fi ghirlandele textile, creează o ambianță placută, la fel ca și lumânările, cu arome de sezon. Recomand, de asemenea, textilele pufoase si calduroase cum ar fi blănurile sau țesăturile din lână, ce pot fi folosite pentru husele de pernă sau pături. Este o idee bună să puneți în vaze cu apă plante specifice iernii, cum ar fi câteva rămurele de ilex, ce se menține verde timp îndelungat.

Ce culori recomanzi pentru iarnă?

În timpul iernii am întotdeauna tendința de a naviga spre culorile care îmi amintesc de natura pe care o observ dincolo de ferestre. Culorile sunt alb, crem, bej, ciocolatiu și maro caramel, verde închis și albastru marin.

Care sunt tendințele în designul interior pentru sezonul rece care îți plac ?

Galben curry este o culoare caldă și strălucitoare care se află în centrul atenției acum. Conferă senzația de  spațiu și înnobilează materialele. În acest sezon putem vedea și nuanțe de roz și violet. Canapele, scaunele și pernele din catifea ce ne transpun înapoi în anii ’70, sunt de asemenea frecvente. Marmura este esențială în acest sezon datorită eleganței și atemporalității sale. Designerii din întreaga lume nu ezită să o folosească în toate formele și culorile. Obiectele au un design sculptural. Jocul cu texturi, volume și culori pentru accesorii face ca acestea să arate ca adevărate opere de artă. Designul devine mai etic, responsabil, propunând un stil de viață angajat. Mulți designeri sunt conștienți de problemele legate de mediu și aleg să producă piese din materiale reciclate (fie că este vorba despre mobilier, corpuri de iluminat sau accesorii).

Cum vezi tendințele pentru acest nou an? La ce să ne așteptăm?

Numeroasele tendințe revin și în 2019, cum ar fi catifeaua, modelele geometrice, cele florale, de aceea este de așteptat să vedem mai multe influențe din anii ‘70. Din punct de vedere al materialelor, în acest an vom observa accentul pus pe suprafețele naturale, cum ar fi piatra, cuprul sau granitul. Cu siguranță vom vedea mai puține tonuri de aur roz și mai multe accente de cupru, dar și alte metale precum alama. Terrazzo revenire ca material pentru podele și suprafețe de lucru.  Recomand stilurile boho chic si retro glam, in special cu referire la stilul anilor ‘70.

Care este piesa ta de mobilier preferată pentru sezonul rece şi de ce?

Aceasta este cu siguranță canapeaua noastră. Am ales în mod special cea mai mare pe care am găsit-o, pentru ca toți membrii familiei să încapă pe ea. Pentru sezonul de iarnă, schimb pernele cu unele din blană și lână şi de asemenea adaug pături. Tuturor ne place să petrecem timp acolo, vizionând filme cu șemineul aprins, când afară se întunecă. În timpul iernii petrecem mult mai mult timp pe canapea decât ​​vara, când ne mutăm practic pe terasă.

După încheierea sezonului de Crăciun, există o mulțime de produse care întră în promoție. Ce crezi că este o investiție bună și ce ar trebui să evităm?

Cred că are sens să investim într-o piesă de bună calitate, care nu se va demoda. Putem să ne adaptăm tendințelor cu accesorii, care nu costă atât de mulți bani și la care putem renunța când ne plictisim. Cred că ar trebui să evităm să cheltuim sume mari pe piese de mobilier ce țin cont numai de ultimele tendințe și nu sunt realizate din materiale de bună calitate.

Plantele pe timp de iarnă: ce tip de plante sunt cele mai potrivite pentru iarnă și unde ar fi cel mai indicat să fie așezate: living, bucătărie sau dormitor?

Ei bine, este o întrebare bună pentru mine, pentru că am plante pe parcursul întregului an. Din punctul meu de vedere fac parte integrantă din designul interior. Acestea trebuie să fie întotdeauna coordonate cu restul încăperii. Îmi plac orhideele și le am aproape în fiecare cameră unde pătrunde multă lumină naturală. Iarna îmi place să pun plante de sezon într-o vază mare pe masa de dining. Deoarece sunt minimalistă, sunt fericită cu aranjamente simple de iarnă, cum ar fi ramuri de pin ce au conuri mici, combinate cu eucalipt sau ienupăr, brunia de argint, anemone sau ilex.

Ce părere ai despre blană? Îți plac variantele colorate sau naturale? O utilizezi în loc de covor sau pe canapea? În ce stil decorativ se potrivește de fapt?

Îmi place blana și trebuie să recunosc că prefer nuanțele naturale. În casa mea o folosesc atât pe canapea, cât și ca un covor mic lângă pat. Este plăcut ca ultimul lucru pe care pui piciorul seara și primul pe care îl atingi dimineata, când cobori din pat, să fie blana moale.  De asemenea,o folosesc pentru banca din living. În timpul iernii, este confortabil să stăm pe ceva cald și pufos.

Ce crezi despre culoarea Pantone a Anului 2019, îți place sau nu și de ce?

Îmi place această nuanță de portocaliu cu tonuri calde, a fost întotdeauna una dintre preferatele mele, mai ales vara. Sunt de acord cu descrierea oficială, că este o culoare plină de bucurie și energizantă, ce evocă recifele de corali și face referire la viața marină. Simbolizează nevoia noastră înnăscută de optimism în lumea de astăzi, plină de tehnologie digitală.Pe cât de mult îmi place această culoare pentru haine, aș fi prudentă cu ea pentru decorareal interiorului și aș folosi-o pentru textile și accesorii interioare la care se poate renunța ușor. Cred că este o culoare sezonieră și ar trebui tratată ca atare.

Lumânări: Ai vreun sfat pentru alegerea unei arome deosebite? Ai alege o lumânare neutră sau una colorată, pentru a se potrivi decorului casei?

Așa cum am menționat deja, îmi place să folosesc o mulțime de lumânări în timpul iernii, deoarece lumina lor este în esență conectată cu această perioadă a anului și creează un spațiu primitor atunci când se întunecă devreme. Consider că unele arome sunt tipice pentru acest sezon, preferatele mele sunt scorțișoară, cuișoare, dar și variante mai sofisticate: cedrul sau lemnul de santal. În orice caz indiferent de aromă, recomand ca atunci când alegeți o lumânare să investiţi în una de bună calitate, pentru că cele ieftine degajă fumuri toxice care vă pot da o durere de cap. Sfatul meu ar fi să alegeți o variantă ce reflectă gusturile  personale. Niciodată nu veți da greș însă cu nuanțele neutre, mai ales dacă intenționați să le folosiți pentru masa din living, unde se pretează stilul clasic.

Răspunsuri oferite de Linda Povolna, Creative Hunter Bonami.ro

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii