FacebookTwitterLinkedIn

Vânzările masive de jocuri pe mobil de anul trecut au făcut ca Timi să devină cel mai mare dezvoltator din lume, relatează Reuters. De asemenea, noul bilanț oferă o bază puternică pentru ambițiile companiei de a trece dincolo de jocurile mobile și de a concura direct cu cei mai mari jucători globali care dezvoltă titluri scumpe de tip „AAA” pe computere desktop, PlayStation Sony, Nintendo Switch și Xbox Microsoft.

Un inginer Timi a dezvăluit luna trecută că firma și-a propune să creeze un nou joc inspirat din filmul Ready Player One, care îi va ajuta să concureze „împotriva marilor rivali din Japonia, Coreea, Europa și SUA ”

De asemenea, Tencent construiește două studiouri pentru cercetare și dezvoltare în străinătate (unul pentru Timi și unul pentru Lightspeed și Quantum), ambele în Los Angeles, cu scopul de a crea conținut original, care să aibă atracție globală.

Mai multe studiouri importante apelează la Tencent pentru asistență atunci când doresc să își convertească jocurile desktop sau consolă în mobile.

Săptămâna trecută, conglomeratul Tencent a raportat 156,1 miliarde de yuani (23,79 miliarde de dolari) din veniturile globale generate de jocurile online în 2020, dar nu a defalcat veniturile pentru studiourile individuale, care sunt administrate independent și concurează între ele.

Sursele Reuters spun că încasările Timi au reprezentat 40% din veniturile generate de jocuri.