Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Tech |
|

Tencent cumpără o companie britanică de gaming. Tranzacția se ridică la aproape 1 miliard euro

Gigantul chinez Tencent va achiziționa compania britanică de jocuri video Sumo Group, la o valoare de 919 milioane de lire sterline (peste 1 miliard de euro).   
deal tranzactie

Acționarii Sumo Group, dezvoltator britanic de jocuri, vor primi din partea gigantului chinez Tencent 0,513 lire sterline pe acțiune, un preț mai mare cu 43% decât ultima cotație a titlurilor Sumo Group, care este listată la Bursa de la Londra.

Tencent deținea deja un pachet de acțiuni de 8,7% din Sumo Group. 

Compania de gaming Sumo Group s-a dezvoltat în jurul Sumo Digital, fondată în anul 2003, la Sheffield. Dezvoltatorul este cunoscut pentru jocuri ca Hitman, Xbox Fitness, F1 2009, Hood: Outlaws & Legends (2021).

Tencent, fondată în anul 1998 de miliardarul chinez Ma Huateng și asociații săi, a ajuns la venituri anuale de peste 70 de miliarde de dolari în 2020. Compania este prezentă și în România, prin subsidiare ale sale europene.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii