FacebookTwitterLinkedIn

Această nouă tranzacţie realizată de The Advisers / Knight Frank reprezintă aproximativ 1.000 de metri pătraţi dinspaţiul disponibil în Charles de Gaulle Plaza, clădire de birouri administrată de GLL Real Estate Partners GmbH (GLL)  şi se adaugă altor două tranzacţii încheiate în clădire până acum de compania de consultanţă, de la mandatarea sa ca agent exclusiv in urma cu 5 luni. Generali si Lafarge sunt alte doua companii multinaţionale care au anunţat recent relocarea în Charles de Gaulle Plaza, ocupând aproximativ 4.000,  respectiv 2.000 de metri pătraţi.

GALERIE FOTO: Care sunt cele mai „verzi” clădiri din ţară?

Similar altor situaţii întâlnite pe piaţă, tranzacţia intermediată de The Advisers / Knight Frank pentru Tenaris reprezintă totodată şi o consolidare, pe un singur etaj, a tuturor activităţilor  desfăşurate în birourile sale din Bucureşti, faţă de trei în prezent.

“Mutarea companiei Tenaris în cel de-al 15-lea etaj din CDG Plaza are loc în urma extinderii activităţilor sale desfăşurate din biroul Bucuresti şi, implicit, a creşterii numărului de angajaţi. Aceasta tranzacţie reconfirmă cererea recentă pentru locaţiile consacrate din piaţă. Rata de neocupare în CBD s-a redus deja semnificativ comparativ cu 2012 şi va continua să scadă, potrivit aşteptărilor noastre”, explică Horia Moldovan, Associate Director  în cadrul The Advisers / Knight Frank, cel care a intermediat tranzacţia alături de Cătălin Stan, Consultant, Office Division.

Află cu cât a crescut stocul de birouri din Bucureşti în 2012

Relocarea companiei Tenaris se desfăşoară în luna aprilie. Tenaris este lider global în producţia şi furnizarea de produse tubulare şi servicii utilizate în activităţile de foraj, exploatare şi producţie a petrolului şi a gazelor, industria energetică şi petrochimică, precum şi în aplicaţii specializate din domeniul auto-moto şi industrial. Compania  deţine în România unităţi de producţie la Zalău, Călăraşi și Câmpina, un centru de servicii în Ploieşti precum si birouri comerciale in Bucuresti.