Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Tematic Media Group a preluat televiziunile pentru minoritatea rroma Amaro TV

Amaro TV, televiziunile pentru minoritatea rroma licențiate de CNA în 2018, au fost preluate de Tematic Media Group din Ungaria, companie deținută de Radu Nicolae Morar (foto), cunoscut în România pentru lansarea televiziunii pentru copii Minimax, înainte ca aceasta să fie vândută grupului american AMC, infomează Media Expres.
Radu Morar

Paul Manta, avocat, prezent în fața CNA, a explicat că Playtime Media, care deține licențele pentru Amaro TV și Amaro TV.ro, este o companie deținută de Fashion Media, care a fost deținută de două persoane fizice care nu au reușit să facă un proiect viabil financiar, acestea luând decizia să vândă unui investitor care să ducă mai departe proiectul. Detaliile financiare ale tranzacției nu au fost însă făcute publice, notează Media Expres.

Tematic Media Group deține mai multe televiziuni, principala fiind Fishing & Hunting TV, dar și televiziunile de muzică Slager TV. Compania a mai deținut în trecut Sport Klub și televiziunea de documentare DoQ.

Amaro TV nu are distribuție pe cablu, în prezent, fiind în discuții cu RCS, UPC și Telekom, după ce termenul de lansare de la jumătatea anului 2019 a fost depășit, lansarea fiind acum preconizată „până cel mai târziu în februarie 2020”.

În Ungaria, Tematic Media Group deține printre altele o televiziune cu aceeași tematică, denumită Dikh TV. „Vor păstra denumirea de Amaro, care înseamnă „al nostru” în toate dialectele rroma din Europa”, a mai spus printre altele avocatul Paul Manta.

Companiile din România care fac parte din Tematic Media Group, Tematic Cable SRL și Fishing & Hunting Tematic SRL au avut în 2018 cifre de afaceri de 2,5 și, respectiv, 1,2 milioane de euro, ambele având un profit cumulat de aproape 300.000 de euro, potrivit Anuarului Media Expres 2019-2020.

Membrii CNA prezenți în ședința publică la 19 noiembrie, Răsvan Popescu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Nicolae Bălașa, Monica Gubernat, Ramona Sorescu, Orsolya Borsos, Alexandru Kocsis și Dorina Rusu au votat în unanimitate cedarea licenței.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii