FacebookTwitterLinkedIn

Cu o investiţie de 400.000 de euro, Fortech devine astfel cel mai mare investitor la Telios Care, având o participaţie de 9%. Din noua postură, Fortech va fi un membru activ în Advisory Board (Consiliul Consultativ), atât în ceea ce priveşte zona de business, cât şi partea tehnică, implicându-se în strategia de dezvoltare a Telios în perioada următoare.

În urma acestei noi investiţii, Telios Care este evaluată la aproximativ 6,3 milioane de euro.

Odată cu această nouă rundă de finanţare şi investitorii curenţi şi-au crescut participaţiile, investind 180.000 de euro în Telios Care. În acelaşi timp, compania a reuşit atragerea a încă 120.000 de euro de la noi investitori, reconfirmând astfel calitatea serviciilor sale şi potenţialul industriei de telemedicină.

În prezent, Telios Care este o structură pe acţiuni, compusă atât din fondatori, cât şi din investitori, printre care se află şi investitori de la Transylvania Angels Network, Growceanu Angel Investment şi Tech Angels, cele 3 organizaţii implicându-se activ în atragerea noii finanţări, dar şi în sprijinirea industriei de healthcare şi a procesului de digitalizare.

Înfiinţată în 2017, Telios Care se află, în prezent, la a treia rundă de finanţare. Prima dintre ele a avut loc în 2018 şi a asigurat o finanţare de 150.000 de euro, bani folosiţi pentru dezvoltarea platformei, a îmbunătăţirii software-ului şi a sistemelor utilizate. Cea de-a doua rundă de finanţare s-a încheiat la finalul anului 2020, după atragerea a 200.000 de euro, investiţie care a asigurat şi lansarea, în premieră în sistemul de sănătate din România, a modelului american de “prescription fulfillment” – reţete digitale trimise de medici, respectând toate protocoalele de securitate, direct la farmaciile indicate de pacienţi.