Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Televiziunile pot obține finanțări europene pentru filme, documentare, animație și opere interactive

Biroul Media din România a anunțat o cerere de propuneri (având codul EACEA/24/2014) pentru finanțări legate de includerea în programele de televiziune a operelor audiovizuale europene, cu un prim termen de depunere la 13 ianuarie 2015, informează Media Expres.
televiziune_-_TV.jpg

Una dintre prioritățile subprogramului MEDIA este îmbunătățirea capacității operatorilor din sectorul audiovizualului de a dezvolta opere audiovizuale europene care să aibă potențialul de a circula în Uniune și în afara acesteia și de a facilita coproducțiile europene și internaționale, inclusiv de televiziune.

Subprogramul MEDIA acordă sprijin pentru următoarele măsuri: dezvoltarea de opere audiovizuale europene, în special opere cinematografice și de televiziune cum ar fi cele de ficțiune, documentarele, filmele de animație și cele pentru copii, precum și operele interactive, cum ar fi jocurile video și multimedia cu un potențial mai ridicat de circulație transfrontalieră; activități care urmăresc să sprijine societățile europene de producție audiovizuală, în special societățile independente de producție, în vederea facilitării coproducțiilor europene și internaționale de opere audiovizuale, inclusiv opere de televiziune.

Propunerile trebuie depuse cel târziu până la 13.01.2015 și la 28.05.2015, ora 12.00 (la prânz, ora Bruxelles-ului), utilizându-se formularul de înscriere online (formular electronic) care va fi disponibil începând din data de 21.11.2014.

Anunțul de cerere de propuneri se bazează pe Regulamentul (UE) nr. 1295/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului privind instituirea programului „Europa creativă” (2014-2020) (MO L347/221).

Biroul Europa Creativă România – MEDIA, face parte din subprogramul MEDIA al UE din cadrul Unității de Management a Proiectului – din cadrul Ministerului Culturii.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii