Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Televiziunile pe care s-au încins reclamele pentru tigaia Dry Cooker

DRy_c_new.jpg
Compania Studio Moderna, care promovează „minunea” de tigaie Dry Cooker, a consumat pentru campaniile sale de teleshopping timpi de publicitate pe 18 televiziuni, în 2012. Studio Moderna a ocupat locul 4 în topul clienților publicitari TV.

Cu 65.544 puncte de audiență strânse la nivel urban, campaniile de teleshopping care au avut în rolul principal tigaia Dry Cooker, mânuită fie de Mirabela Dauer, fie de Adriana Bahmuțeanu, au plasat firma Studio Moderna pe locul patru în topul advertiserilor TV. Astfel, Studio Moderna s-a aflat după Procter&Gamble, Orange și Unilever, dar în fața unor firme cu tradiție în promovarea TV: Reckitt Benckiser, Vodafone sau Kraft Foods.

Studio Moderna a consumat 62,4% din bugetul său de promovare TV pe trei televiziuni generaliste: Pro TV (16.547 GRP-uri), Antena 1 (12.221) și Kanal D (12.174). Pe baza punctelor de audiență (Gross Rating Point – GRP), clienții publicitari cumpără timpi de publicitate la televiziuni. (Un GRP reprezintă la nivel urban 105.000 de persoane.)

Pe canalul public TVR 1, reclamele pentru produsele comercializate de Studio Moderna au acumulat 7.278 GRP-uri (locul patru în top). Canalul de știri B1 TV, cu un volum de 2.672 GRP-uri, a fost preferat înaintea televiziunilor concurente Antena 3 (1.480), Realitatea TV (1.364) și România TV (1.151).

Planurile de media ale clientului Studio Moderna au cuprins o singură televiziune de filme: Diva Universal, pe care a obținut 2.412 GRP-uri. (Pe Universal Channel, consumul a fost nesemnificativ: 80 GRP-uri.)

Dintre cele 18 televiziuni selecționate, Studio Moderna a consumat pe 11 peste 1.000 de puncte de audiență. Din lista de televiziuni cuprinse în sondajele de audiență au lipsit, printre altele, canale Euforia TV, Național TV, OTV sau Antena 2.

”Forbes România” estimează că bugetul de publicitate TV pe care l-a cheltuit Studio Moderna în 2012 a fost de 7,5 milioane de euro.  

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii