Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Televiziunile Discovery, Diva şi Eurosport nu respectă durata de difuzare a publicităţii

CNA a constatat, în şedinţa de joi, că mai multe televiziuni nelicenţiate în România - Discovery Channel, Diva, Eurosport, National Geographic Channel, Universal Channel şi Paramount Channel - au depăşit, anul trecut, durata de publicitate prevăzută în legislaţia românească a audiovizualului, informează MEDIAFAX.
filme_televiziuni.jpg

Consiliul a decis ca în cazul a şase dintre aceste televiziuni – Discovery Channel, Diva, Eurosport, National Geographic Channel, Universal Channel şi Paramount Channel – să sesizeze autorităţile de reglementare în audiovizual din ţările în care aceste posturi sunt licenţiate.

CNA a decis să facă aceste sesizări doar în cazul televiziunilor străine care au avut depăşiri mai mari de două minute, în anul 2014, ale duratei de publicitate prevăzute în legislaţia românească.

Potrivit documentelor CNA, Discovery Channel a depăşit în anul 2014 cu o oră şi 8 minute durata de publicitate prevăzută în legislaţia românească, Diva – cu două minute şi 39 de secunde, Eurosport – cu 19 minute şi 5 secunde, National Geographic Channel – cu 38 de minute şi 18 secunde, Paramount Channel – cu două minute şi 26 de secunde, Universal Channel – cu cinci minute şi 30 de secunde.

Pe de altă parte, în cazul televiziunilor AXN, AXN White, AXN Black şi Film Cafe, CNA a constatat încălcări mai mici de două minute ale duratei de publicitate prevăzută în legislaţia audiovizualului din România, fapt pentru care Consiliul a decis să nu sesizeze autorităţile de reglementare din ţările în care aceste posturi sunt licenţiate.

În cazul, Eurosport 2, TCM şi TV Paprika, CNA nu a constatat încălcări ale legislaţiei româneşti privind durata de difuzare a publicităţii.

CNA nu poate să sancţioneze televiziunile care nu sunt licenţiate în România.

Însă, în cazul în care sesizează încălcări ale legislaţiei româneşti, CNA poate să anunţe autorităţile de reglementare din ţările în care aceste televiziuni străine sunt licenţiate, notează Mediafax.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii