FacebookTwitterLinkedIn

Cele mai mari șapte televiziuni generaliste, prezente în Sistemul Național de Audiență TV, au avut o cotă cumulată de piață de 52,22% la nivel național (toată ziua), în luna octombrie, potrivit măsurătorilor Kantar Media.

Cota de piață (market share) este indicatorul de audiență (exprimat în procente) ce reprezintă raportul între telespectatorii care au urmărit un anumit program TV și numărul total de telespectatori care se uitau în acel moment la televizor.

Cu alte cuvinte, 52,22% dintre românii care s-au uitat la televizor în luna octombrie au urmărit programele unei televiziuni generaliste. („Forbes România” a extras din lista celor 59 de stații înscrise în monitorizare următoarele șapte televiziuni generaliste: Pro TV, Antena 1, Kanal D, Prima TV, Național TV, TVR 1 și TVR 2.)

A doua categorie de televiziuni cea mai urmărită în octombrie a fost cea a televiziunilor de știri, cu o cotă de piață la nivel național de 14,26%. Aici sunt incluse: România TV, Antena 3, B1 TV, Digi24 și Realitatea TV.

O cotă de piață importantă o are nișa televiziunilor pentru copii și tineret, formată din șase stații: 8,04%, conform Kantar Media.

Nișa filmelor este cea mai numeroasă din sondajele de audiență: 11 televiziuni. Aceste segment are o cotă de piață de 5,36%.

Categoria cu cea mai redusă cotă de piață este cea a televiziunilor de documentare (tematice): doar 1,51%. Aici intră Discovery, National Geographic, History Channel și alte patru televiziuni.

Muzica și sportul dețin cote de 3,66%, respectiv 3,44%.

VEZI TELEVIZIUNILE CU CELE MAI MARI AUDIENȚE LA NIVEL URBAN – OCTOMBRIE 2016