FacebookTwitterLinkedIn

Societatea Transilvania Look S.A., care deţine licenţa audiovizuală a televiziunii Look TV, şi societatea NCN Studio TV S.A., care deţine licenţa Transilvania Live, au semnat o înţelegere (Memorandum of Understanding) cu Intel Sky Broadcast Ltd., compania care a semnat, în data de 4 martie 2014, contractul de cesiune de drepturi mass-media prin care Intel Sky Broadcast Ltd a achiziţionat de la Liga Profesionistă de Fotbal drepturile comerciale de mass-media privind meciurile de fotbal din cadrul Campionatului Liga I pentru perioada 2014 – 2019 şi din cadrul Cupei Ligii pentru perioada 2015 – 2019.

Potrivit memorandumului de înţelegere semnat, Intel Sky Broadcast Ltd. va dobândi dreptul de proprietate asupra societăţilor Transilvania Look S.A. şi NCN Studio TV S.A., iar cei doi radiodifuzori vor primi drepturile aferente difuzării în direct, dar şi pentru înregistrări, rezumate, difuzare online şi pe mobil a meciurilor de fotbal din Campionatul Liga I şi din Cupa Ligii.

Totodată, Transilvania Look S.A. şi NCN Studio TV S.A. sunt împuternicite să iniţieze negocieri cu distribuitorii de servicii de programe audiovizuale (indiferent de tipul de reţele folosite – cablu sau acces prin satelit) cu privire la condiţiile în care se va efectua în viitor retransmisia televiziunilor Look TV şi Transilvania Live.

În anul 2013, Transilvania Live a avut o audiență medie de 3.100 de telespectatori pe minut la nivel național, iar Look TV o medie de 5.300 de persoane pe minut, conform „Indicilor de Audiență” furnizați de Kantar Media și preluați de „Forbes Romania”.

Cele două televiziuni „au iniţiat demersurile pentru renunţarea la regimul «must carry» începând cu data de 1 iulie 2014 şi vor solicita tarife pentru retransmisie din partea distribuitorilor”, prin aplicarea prevederilor articolului 15 din Decizia C.N.A. nr.72/2012, notează MEDIAFAX.

În acest context, Transilvania Look S.A. şi NCN Studio TVS.A. solicită distribuitorilor de servicii de programe audiovizuale interesaţi să retransmită contra cost televiziunile Look TV şi Transilvania Live să trimită, până pe 10 aprilie a.c., „oferta lor indicativă cu privire la condiţiile tehnice şi financiare pe care le au în vedere pentru derularea noilor contracte de retransmisie, urmând ca aceştia să fie contactaţi ulterior pentru discuţii şi negocieri suplimentare”.

Ofertele trebuie să fie trimise societăţii de avocaţi Ţucă, Zbarcea & Asociaţii, care asistă Transilvania Look S.A. şi NCN Studio TV S.A. în această procedură.

Vezi televiziunile cu cele mai mici audiențe naționale în 2013!