Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Televiziunile cu cele mai mici ratinguri – iulie 2015

Cele 11 televiziuni care au avut cele mai mici audiențe naționale în luna iulie a.c. (sub 6.000 de telespectatori pe minut) au avut o cotă totală de vizionare (de piață) de 1,21%. Cota este egală cu cea a televiziunii pentru copii Boomerang, care ocupă locul 18 în topul audienței naționale (dintr-un total de 57 de televiziuni).
televiziune

Dintre cele 11 televiziuni cu ratinguri de sub 6.000 de telespectatori pe minut, patru sunt tematice (CBS Reality, TLC, The Fishing and Hunting Channel și Animal Planet), trei sunt de filme (AXN Black, Comedy Central Extra și AMC), două generaliste (TV H și Național 24 PLUS), una de sport (Eurosport 2) și una muzicală (H!T Music).

Audiența acestora este puternic influențată de distribuția pe rețelele de cablu. De exemplu, Animal Planet (cu 5.000 de telespectatori pe minut pe național, toată ziua), cândva o televiziune urmărită, nu este retransmisă de RCS&RDS de mai bine de trei ani, timp în care audiența sa a scăzut continuu.

Intact Media Group are o cotă de piață confortabilă în fața concurentului CME România (iulie 2015)

Dar sunt și televiziuni care dețin o distribuție națională bună – AXN Black, Eurosport 2, TV H și Național 24 PLUS – dar sunt neinteresante pentru telespectatorii români.

Cei 11 „pitici” au avut în iulie a.c. o cotă totală de piață de 1,21%, comparabilă cu televiziunea Boomerang. (Cota de piață reprezintă procentul de persoane care au urmărit, în medie, un canal TV, într-un interval de timp dat, din totalul persoanelor care aveau aparatele TV deschise în acel interval.)

În sistemul național de măsurare al audienței TV, realizat de Kantar Media și deținut de compania ARMADATA SRL, sunt înscrise 57 de televiziuni.

Citește: Audiențele televiziunilor de filme suferă în arșița verii!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii