FacebookTwitterLinkedIn

La începutul fiecărui an, aberațiile prevăzute în principiul „must-carry”, stabilit de legislația audiovizuală, care obligă operatorii de cablu TV să preia în grile un număr de televiziuni libere la retransmisie, crează un moment hilar pe piața TV. Cu acest prilej, ies la iveală niște ciudățenii de televiziuni cu audiențe microcopice, care au fudulia de a fi preluate de cabliști.

Telestar 1, televiziune generalistă a cărei licență este deținută de societatea Telestar Diffusion SRL, ai cărei asociaţi sunt Cegolea Gabriela (55%) şi Barusco Sergio (Italia) – 45%, deține recordul negativ de 5 (cinci) telespectatori pe minut la nivel național în anul 2016, conform măsurătorilor Kantar Media.

eStrada TV, televiziune metropolitană din București, deținută de Estrada TV SRL, cu asociații Alui-Gheorghe Denisa-Steliana (75%) şi Alui-Gheorghe Constantin (25%), se poate lăuda că a intrat în must-carry cu o medie de 139 de telespectatori pe minut. Nu o sută treizeci și nouă de mii, ci 139 de telespectatori pe minut! A depășit, totuși, suta de suflete!

Travel Mix, televiziune cu programe de popularizare a turimului, a avut o medie de 439 de telespectatori pe minut.

Din galeria de televiziuni care nu folosesc la nimic mai fac parte: Credo (508), Alfa Omega TV (1.157), Nașul TV (1.687) și lista continuă în graficul de mai jos…