Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Televiziunile care au mâncat oul de ciocolată Kinder Surprise și drajeurile Tic Tac

kinder.jpg
Ferrero România, compania care deține în portofoliu binecunoscutului ou de ciocolată Kinder Surprise și drajeurile Tic Tac, s-a plasat pe locul 11 în topul celor mai mari consumatori de publicitate TV, în 2012. Aproape 41% din bugetul său de promovare a fost consumat pe stațiile trustului Pro TV S.A.

Anul trecut, campaniile de promovare TV ale bradurilor din portofoliul Ferrero România au acumulat 35.496 puncte de audiență, la nivel urban. Cu acest buget de vizibilitate pe micile ecrane, Ferrero România s-a plasat pe locul 11 în topul advertiserilor pe televiziune.

Compania și-a promovat brandurile pe 21 de televiziuni. Aproape 41% din volumul total de puncte de audiență au fost obținute pe canalele trustului Pro TV S.A.: 14.588 GRP (mai puțin Sport.ro.). Pe baza punctelor audiență (Gross Rating Point – GRP), clienții cumpără spații de publicitate la televiziuni. Pe Pro TV s-a acumulat grosul punctelor de audiență ((9.505 GRP).

Grupul Intact, cu cele trei Antene și Euforia TV, a deținut 22,3% din consumul de publicitate TV al companiei. Cea mai bine plasată stație în planurile de media a fost Antena 1 (6.008 GRP).

Un volum important de publicitate a reveni televiziunii Kanal D, cu 5.074 GRP-uri. Pe șapte stații din cele 22, spoturile de la Ferrero au obținut volume care au depășit pragul de 1.000 de puncte de audiență.

Interesant de remarcat este faptul că reclamele companiei nu s-au văzut pe canalele publice ale Televiziunii Române, pe televiziunile de știri Realitatea TV, B1 TV, România TV și într-o mică măsură pe stațiile documentare Discovery, Animal Planet și National Geographic. Pe aceste televiziuni ori n-a existat publicul-consumator al produselor companiei ori a fost în număr foarte mic.

Ferrero România deține, printre altele, brandurile Kinder Surprise, Tic Tac, Kinder Bueno, Nutella și pralinele Ferrero Rocher.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii