Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Televiziunea și radioul public au rămas fără taxa radio-tv. Deputații au respins reexaminarea legii privind eliminarea celor 102 taxe nefiscale

Camera Deputaților a respins, miercuri, reexaminarea legii privind eliminarea celor 102 taxe nefiscale, printre care se numără și taxa radio-tv, informează AGERPRES.
camera-deputatilor

Decizia a fost luată cu 174 de voturi „pentru” respingerea cererii de reexaminare formulată de președintele Klaus Iohannis, 85 „împotrivă” și o abținere.

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a solicitat în plen acceptarea reexaminării legii cerută de șeful statului.

„Solicitarea PNL, astăzi, este de a accepta reexaminarea președintelui, de a renunța la eliminarea taxei radio-tv urmând ca în Camera Deputaților și în Senat să supunem dezbaterii o inițiativă legislativă de reorganizare a acestor două instituții, de regândire inclusiv a formulei de finanțare a acestor două instituții, astfel încât să nu știrbim democrația românească de rolul pe care televiziunea și radioul publice le pot avea”, a spus Raluca Turcan.

Președintele UDMR, deputatul Kelemen Hunor, a afirmat că este necesară o discuție foarte serioasă pe acest subiect, deoarece televiziunea și radioul publice nu pot fi lăsate „în nesiguranță”.

Deputatul PSD Lia Olguța Vasilescu a motivat necesitatea eliminării taxei radio-tv: „Se plătește o taxă care duce la aberații. Mai precis, dacă sunteți cultivator de roșii și aveți o seră vreau să vă spun că plătiți taxa radio-tv chiar dacă nu se uită plantele la televizor. De asemenea, dacă aveți un cavou la cimitir pentru cineva din familie și acolo este tras un fir de electricitate plătiți taxa radio-tv, deși nu se uită mortul la televizor”.

VEZI VENITURILE DIN PUBLICITATE ALE TELEVIZIUNILOR DE FILME ÎN 2016

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii