FacebookTwitterLinkedIn

Acest proces a vizat obligarea Televiziunii Române la majorarea salariului de bază cu indicii de creştere a preţurilor de consum, comunicaţi de Institutul Naţional de Statistică, raportaţi la salariul de bază. Indicii sunt aferenţi anilor 2008 – 2011 şi primului trimestru din 2012.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti, Secţia a VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale, pe 17 aprilie 2014, reclamanţii în acest proces fiind Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din Televiziunea Română, dar şi un număr de peste 720 de angajaţi, care sunt reprezentaţi de acelaşi sindicat.

Pe 29 ianuarie, Curtea de Apel Bucureşti, care a judecat apelul în acest dosar, a dat însă câştig de cauză angajaţilor TVR. Astfel, instanţa a respins apelul SRTV, ca fiind nefondat, decizia fiind definitivă, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din televiziunea publică.

În urma pronunţării instanţei în acest caz, luni, la sediul TVR, a avut loc o întâlnire între reprezentanţii SPUSTV şi conducerea Televiziunii Române (instituţia este condusă de directorul general interimar Irina Radu, n.r.). În cadrul întâlnirii, SPUSTV a solicitat conducerii TVR să pună cât mai rapid în aplicare deciziile definitive ale instanţelor în dosarele deschise de sindicatul reprezentativ pentru acordarea indicilor de creştere a preţurilor de consum.

CITEȘTE: „OMUL” ÎN ONLINE