Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Televiziunea locală prin cablu Tele 1 Bacău a primit licență audiovizuală

Bacăul va avea o nouă televiziune locală cu difuzare prin rețele de cablu, Tele 1 Bacău, deținută de Asociația Pro Casa, formată dintr-o parte a angajaților televiziunii locale desființată la începutul acestui an, 1 TV Bacău, informează Media Expres.
 aboneaza-te
sigla-Tele-1-Bacau

CNA a acordat licență audiovizuale televiziunii în ședința din 21 aprilie, aceasta urmând să fie parte a Asociației Pro Casa, a cărei conducere declarată la CNA este formată din Șufanu Emilian Sebastian – președinte, Șufanu Anișoara, Tudor Petruț Irinel și Tudor Claudiu Mădălin.

Televiziunea cu un format generalist va avea 15 angajați și colaboratori și va beneficia de fonduri din partea unor investitori dar și din fonduri europene.

Asociația nu mai deține alte licențe audiovizuale.

Șufariu Sebastian a precizat în timpul audierii la CNA că programul este similar cu al televiziunii 1 TV (deținută de firma Ligone International, care a dat faliment și a pierdut licența la începutul acestui an, n.red.). „Echipa este aceeași, dar nu există o altă legătură juridică. Există o piață media neexploatată suficient în Bacău. Există precontracte cu investitori. După 20 de ani de când lucrez în mass-media, în Bacău nu mai există programe locale de anduranță așa cum a fost 1 TV multă vreme”.

Șufariu a mai explicat că asociația fără scop patrimonial s-a înființat pentru operarea televiziunii, are ca obiect promovarea culturală prin programe de televiziune și poate înființa societăți comerciale cu același scop de activitate.

La întrebarea Monicăi Gubernat, membru CNA, dacă foștii angajați și colaboratori ai televiziunii 1 TV sunt membri în asociație, Șufariu a răspuns „oarecum, da”.

Dispariția televiziunilor locale din Bacău a fost pusă de Șufariu pe seama clasei politice care „a dorit ca presa să nu se exprime cum ar trebui”.

Ovidiu Stănică, Președintele Camerei de Comerț România-America de Sud, a fost prezent în fața CNA pentru susținerea televiziunii. El a spus printre altele că de exemplu Camera de Comerț a obținut distribuția a două mărci de cafea care nu au unde să își facă publicitate la televiziunile locale din Bacău.

La dezbateri Dorina Rusu, membru CNA și pentru prima oară președinte de ședință, a spus că „este o situație deosebită în Bacău, fără televiziuni locale”. Potrivit departamentului Licența al CNA, Euro TV din Bacău are program local, dar și Realitatea TV, cu distribuție prin rețele de cablu, cu 10% program local.

Răsvan Popescu a remarcat faptul că proiectul noii televiziuni preia integral structura de programe de la 1 TV, iar denumirea televiziunii se schimbă în Tele 1 Bacău.

Societatea care a pierdut licența – Ligone Internațional – a fost înregistrează la Suceava și avea alți acționari, a explicat Răsvan Frânculescu, directorul Departamentului Licențe din CNA.

CNA a aprobat solicitarea cu șapte voturi „pentru” și un vot „împotrivă”. Monica Gubernat, care a votat „împotrivă”, a motivat că nu a înțeles obiectul de activitate al asociației și nu a înțeles cine va finanța proiectul.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii