Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Televiziunea de știri în limba engleză DW News este oferită gratuit la distribuție

Televiziunea internațională Deutsche Welle își va lansa la 22 iunie versiunea în limba engleză cu denumirea DW News, cu emisie 24 de ore pe zi și este oferită gratuit la distribuție operatorilor de televiziune prin cablu, satelit și platformelor TV online, informează Media Expres.
Deutche Welle

Opțiunea pentru limba engleză are la bază intenția de a atinge o audiență mai largă decât comunitatea vorbitorilor de limbă germană din lume, schimbarea de strategie a DW fiind marcată și de un nou slogan, „Made for Minds” ( „Creat pentru conștiințe.”, trad. Media Expres).

Pentru țările din Europa, inclusiv România, noul DW News va înlocui vechea emisie DW Europe. Noua televiziune DW va continua să furnizeze aceleași informații și analize în care telespectatorii au avut încredere și până în prezent.

Alături de retransmisia prin intermediul partenerilor care dețin rețele de cablu, DW News va fi de asemenea accesibilă free-to-air prin satelit, de exemplu Hotbird 13, satelitul tradițional ce transmitea DW Europ), va transmite DW News folosind parametrii tehnici neschimbați.

Cu prilejul schimbării din 22 iunie, televiziunea DW va fi în premieră disponibilă și prin satelitul Astra 1M. Pentru distribuție și recepție poate fi folosit de asemenea streamingul online.

„DW a fost întodeauna interesat să formeze noi parteneriate cu televiziunile regionale care vor să contracteze preluarea și difuzarea programelor germane”, a declarat pentru Media Expres Ulrich E. Wartmann, șeful distribuției DW pentru Europa.

Programele DW News includ știri și analize, breaking news, din domeniile politică, business, sport și cultură. DW News include de asemenea un forum live de social media pentru dezbateri interactive. DW va continua să completeze agenda de știri internațională cu știri echilibrate și perspectiva sa unică.

Programele vor fi completate cu interviuri sub genericul „Conflict Zone” din luna septembrie, cu ziaristul Tim Sebastian care aduce pe micul ecran experți și oficialități cu care discută ce se ascunde în spatele principalelor evenimente ale actualității.

Programele tradiționale ale DW vor fi de asemenea parte a noii televiziuni DW News – „Euromaxx” – aduce cultura și stilul de viață european în văzul întregii lumi, „Focus on Europe” – aduce pe ecrane povești și personalități interesante de pe tot continentul, „Tomorrow Today” – prezintă ultimele inovații în tehnologia europeană și „Global 3000” este un format de mini-documentare care explorează provocările și oportunitățile globalizării.

Deutsche Welle (DW) este televiziunea internațională a Germaniei. De peste 60 de ani, DW a fost sursa de știri și informații de încredere pentru audiențele din Europa și întreaga lume.

DW a așezat Germania în peisajul mass-media internaționale furnizând o gamă completă de conținut prin cinci canale de televiziune, transmisii radio și online, în 30 de limbi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii