FacebookTwitterLinkedIn

Vedetele serialului sunt Sara Oh, actrița câștigătoare a Globului de Aur (în rolul Evei Polastri), și Jodie Comer, câștigătoare a premiului Emmy (în rolul Villanelle), notează Media Expres.

Bazat pe romanele lui Luke Jennings, „Killing Eve”, al cărui scenariu este semnat de Phoebe Waller-Bridge, își centrează acțiunea pe viața a două femei, Eve, ofițer de securitate MI5, foarte inteligentă, a cărei slujbă de birou nu îi îndeplinește fanteziile de a fi spion și Villanelle, o ucigașă rusoaică, ageră și plină de talent, care se agață de luxul pe care i-l oferă slujba ei violentă.

Serialul depășește acțiunea tipică a unui thriller cu spioni, pe măsură ce ambele femei inteligente, obsedate în egală măsura una de cealaltă, merg cap la cap într-un joc epic de-a șoarecele și pisica.

Serialul a primit multiple premii până în prezent. Jodie Comer a fost premiată cu Emmy în 2019 pentru cea mai bună actriță într-un ro principal. Sarah Oh a câștigat Globul de Aur pentru rolul său în serial, în 2019. Killing Eve a câștigat premiul BAFTA TV AWARDS pentru cel mai bun serial dramatic, iar ambele actrițe principale au fost premiate cu BAFTA pentru rolurile lor în serial.

Filmările pentru această producție au avut loc și în România, în locații precum satul Viscri din județul Brașov și în București în perimetrele Ateneul Român, Politehnica, parcul Carol, Piața Romană, Șoseaua Ștefan cel Mare și la Obor. În serial se menționează că acțiunea se desfășoară la Moscova, Sofia sau Paris.

AMC România difuzează pentru prima dată la televiziune primele trei sezoane ale serialului Killing Eve, cu câte două episoade, în fiecare seară de luni, de la ora 22:45.