FacebookTwitterLinkedIn

„În 2015, vom direcţiona cea mai mare parte a investiţiilor prevăzute, de peste 160 de milioane de euro, pentru a continua dezvoltarea reţelei şi a asigura leadershipul tehnologic. O parte din acest buget va veni din exploatarea activelor colaterale, precum portofoliul imobiliar şi vechea infrastructură de cupru, care vor genera capitalul necesar pentru îndeplinirea acestui obiectiv. Practic, în 2015, fiecare metru de tehnologie veche valorificată, precum cuprul, va fi transformat într-un altul nou, modern, precum tehnologia FTTH”, a declarat Nikolai Beckers (foto), CEO al grupului de companii Telekom Romania.

Telekom a mai anunțat că va continua migrarea la IP a clienţilor actuali. De asemenea, compania va continua extinderea reţelei bazate pe fibră optică (FTTH/FTTB).

nikolaibeckers.jpg

Numărul estimat de locuinţe acoperite cu fibră optică până la finalul anului este de un milion, în timp ce până la finalul anului 2016 acoperirea va atinge 2 milioane de gospodării. Pe segmentul mobil, acoperirea 4G se va dubla până la finalul anului.

Iniţiativele destinate valorificării infrastructurii vechi de cupru vor continua, la fel şi eforturile de a deveni furnizorul numărul unu pe segmentul wholesale de tip backhaul.

Procesul de monetizare a activelor colaterale, cu scopul de a finanţa creşterea companiei, va genera venituri pentru activităţile principale. Vânzarea anumitor proprietăţi în cursul anului 2015 este estimată să genereze zeci de milioane de euro pentru investiţii în creşterea calităţii reţelei.

Telekom România deține câteva proprietăți imobiliare importante, printre care se numără Palatului Telefoanelor, din Capitală.

,,Avem un portofoliu important de real estate peste tot în țară, dar acesta nu este businessul nostru. Drept urmare dorim să vindem aceste proprietăț, iar banii obținuți se vor îndrepta 100% către investițiile din România”, a mai declarat Nikolai Beckers.

Cu toate acestea, legat de mult disputata vânzare a clădirii istorice a Palatului Telefoanelor din București, CEO-ul companiei a declarat că o licitație a fost inițiată anul trecut, dar acesta a expirat între timp, iar clădirea nu a fost vândută.

„Vom discuta în cadrul Consiliul de Administraţie acest subiect. Nu știu încă dacă vom reuși vânzarea clădirii în acest an, dar licitaţia va fi reluată. Însă această vânzare nu este o prioritate pentru noi acum”, a mai spus Beckers.