FacebookTwitterLinkedIn

După ce majoritatea producătorilor au renunțat din rațiuni practice la terminalele mobile cu „clapetă”, Samsung s-a încăpățânat să ducă la nivelul următor acest tip de telefon, dotându-l cu un ecran care se pliază. Rezultatul e spectaculos și din punct de vedere practic, și din punct de vedere estetic: ai o suprafață de lucru dublă față de displayul unui telefon obișnuit, pe care o poți plia și transporta la fel de comod ca pe un terminal obișnuit.

Aflat la a treia generație cu smartphone-urile sale cu ecran pliabil, Fold și Flip, Samsung stabilește un nou standard al experienței mobile premium. Beneficiind de o serie de inovații spectaculoase, de la design-ul iconic până la experiențele captivante și imersive de divertisment, Z Flip3 și Z Fold3 le oferă utilizatorilor noi modalități unice de lucru, vizionare de conținut și gaming.

Fiabilitatea și rezistența sunt noțiunile care au dat tonul în procesul de fabricație al dispozitivelor pliabile Samsung, dar noutatea surprinzătoare este rezistența la… apă a acestora. Ambele smartphone-uri fac față unei imersiuni în apă dulce adâncă de 1,5 metri, pentru până la 30 de minute – o premieră pentru acest tip de terminale.

În plus, ambele sunt echipate cu noua carcasă din aluminiu, Armor Aluminum – cel mai puternic aluminiu utilizat vreodată pe un smartphone –, împreună cu cea mai dură sticlă pentru ecran, Corning Gorilla Glass Victus, care protejează împotriva zgârieturilor și a căzăturilor accidentale.

În caz că vă întrebați la câte plieri rezistă ecranele celor două smartphone-uri, răspunsul este 200.000 (testele au fost făcute sub supravegherea Bureau Veritas).

Galaxy Z Fold3 5G: cel mai bun dispozitiv pentru productivitate și divertisment

Z Fold3 vine cu o noutate importantă: posibilitatea de a utiliza un S Pen, funcție de care beneficiau până acum doar posesorii de Galaxy Note. Generosul ecran principal al lui Z Fold3 facilitează multitasking-ul: utilizatorii pot să-și ia notițe în timpul unui apel video sau să verifice o listă de sarcini în timp ce își citesc e-mail-urile.

Exclusiv pentru Z Fold3, S Pen-ul este disponibil în două versiuni, S Pen Fold Edition și S Pen Pro – ambele dispun de un vârf retractabil special conceput, cu o tehnologie de limitare a forței de apăsare, pentru a proteja ecranul Infinity Flex de 7,6 inci.

Speaking of which, noua tehnologie de afișare Eco face ca displayul să fie cu 29% mai luminos față de Z Fold2, deși consumă mai puțină energie. Iar navigarea și interacțiunea sunt mai rapide atât pe ecranul principal, cât și pe cel secundar, mulțumită ratei de reîmprospătare adaptivă Super Smooth de 120Hz.

Funcțiile îmbunătățite în Flex Mode le permit utilizatorilor să facă mai multe simultan – spre exemplu, participarea într-un apel video pe ecranul superior al dispozitivului și verificarea notițelor în partea de jos, în același timp. Cu fereastra multi-activă (Multi Active Window, disponibilă cu anumite aplicații), planificarea este și mai ușoară, permițând simultan scrierea și verificarea calendarului.

Aplicația Pair a primit și ea un upgrade, permițând utilizatorilor să creeze o comandă rapidă și să redeschidă aplicațiile mai târziu, iar cu noua bară de activități poți comuta rapid între aplicații fără a reveni la ecranul de pornire.

Z Fold3 este disponibil în trei culori atemporale: Phantom Black, Phantom Green și Phantom Silver.

Flip3 la distracție se cunoaște

Elegant, compact și potrivit pentru orice buzunar (la propriu), Z Flip3 este dispozitivul ideal pentru cei care își doresc să îmbine stilul cu specificațiile premium.

Cea mai importantă noutate pe care o aduce noua generație Flip este ecranul principal: acesta a fost reproiectat și este acum de patru ori mai mare, permițând vizualizarea mesajelor și a notificărilor fără a-l deschide. Vremea, programul zilnic sau numărul de pași parcurși sunt câteva dintre informațiile care pot fi afișate aici, împreună cu aplicația Samsung Pay a cărei utilizare este atât de facilă încât poți face cumpărături din … mers.

Noua funcție Quick Shot îi permite lui Flip3 să facă poze rapide sau chiar videoclipuri în timp ce este pliat, iar cu Flex Mode utilizatorul își poate face un selfie fără să-și folosească mâinile.

Fiindcă este un dispozitiv cu respect pentru entertainment, Flip3 este dotat cu boxe stereo integrate, cu Dolby Atmos, care redau sunetul cu o claritate și o profunzime impresionante.

Nouă este și funcția Flex Mode Panel, care face ca aplicațiile să arate mai bine și să fie mai ușor de utilizat. Când dispozitivul este parțial pliat, Flex Mode Panel propune noi modalități de a interacționa cu Z Flip3, oferind o experiență de vizionare mai convenabilă prin mutarea videoclipului în jumătatea superioară a ecranului și a comenzilor emisiunii – precum luminozitatea și volumul – în partea de jos.

Flip3 este oferit într-o paletă coloristică variată și îndrăzneață: pe lângă cele patru culori la modă – Cream, Green, Lavender și Phantom Black –, de pe Samsung.com pot fi alese câteva nuanțe exclusive, precum Gri, Roz și Alb.

Cele două dispozitive pliabile sunt disponibile comercial începând din 27 august. Galaxy Z Fold3 are un preț recomandat începând de la 8.899 lei, iar Galaxy Z Flip3 începând de la 5.199 lei.

https://www.samsung.com/ro/smartphones/galaxy-z-flip3-5g/?utm_source=forbes.ro&utm_medium=refferal&utm_campaign=galaxtZflip3
https://www.samsung.com/ro/smartphones/galaxy-z-fold3-5g/?utm_source=forbes.ro&utm_medium=refferal&utm_campaign=galaxtZfold3