FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit reprezentanților companiei tehnologia va schimba dramatic felul în care elevii învață și profesorii le transmit acestora informațiile. „Elevii de astăzi s-au născut într-o eră digitală; pe măsură ce înaintează în procesul de educare, ei se așteaptă la conținut și software interactiv”, a declarat Bumcoo Cho, Senior Vice President, Enterprise Business Team în cadrul diviziei de Comunicații Mobile a Samsung Electronics. „Acest nivel de interactivitate poate fi atins doar dacă învățământul acordă atenție nu numai dispozitivelor care îi motivează pe elevi să devină participanți activi în procesul de educare, ci și soluții și conținut care să crească gradul de colaborare și interacțiune în mediul educațional.”

La rândul său, Thom Rubel, vicepreședinte de Cercertare la IDC Government Insights, a declarat că profesorii ar trebui să direcționeze investițiile făcute în tehnologii mobile spre dispozitive și soluții care nu se limitează la simpla conectare și livrare a conținutului, ci oferă elevilor soluții de conexiune și colaborare. “Cercetările noastre arată că un mediu de învățare bazat pe colaborare îmbunătățește semnificativ gradul de reținere a informațiilor.”, mai spune Rubel.

Pentru a sprijini depășirea acestor neajunsuri, Samsung a creat deja soluția Smart School, un pachet educațional digital complet care conține dispozitive Samsung, software și alte componente complementare ce permit profesorilor să pregătească lecții mai dinamice prin înglobarea interactivității și a conținutului multimedia.

Disponibilă la nivel mondial începând cu această lună, soluția Samsung Smart School permite împărtășirea rapidă a informațiilor de pe dispozitivul profesorului pe terminalele personale ale elevilor. Astfel, oferă profesorilor un control sporit asupra clasei, crește gradul de implicare a elevilor și reprezintă o modalitate mai eficientă de trimitere a materialelor către elevi, generând un nivel mai ridicat de implicare, o comunicare mai eficientă, o gestionare mai bună a cursurilor și performanțe îmbunătățite. Soluția Samsung Smart School a fost implementată în mai multe școli coreene în cadrul unui proiect pilot, iar în această perioadă este prezentată în peste 20 de școli din Africa, Europa, Asia și America de Nord.

În paralel, Samsung a încheiat și un parteneriat cu compania Houghton Mifflin Harcourt (HMH), lider mondial în educație, pentru a oferi conținut interactiv pe tabletele Samsung cu Android.